Svjetlo na kraju tunela

Planet ljubavi i ljepote 7. listopada ulazi u dinamičan i optimističan znak Strijelca, uvijek spreman na svakojake avanture. Prelazak Venere iz Škorpiona u Strijelca može se opisati kao kopanje rupe duboko u zemlji kako bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela. Dok je bila u Škorpionu, Venera je davala sjajnu priliku da se svojim osjećajima bavimo na podsvjesnoj razini te obavimo i onaj neugodan, ali nužan, "posao u sjeni". To doista ima veliku vrijednost, no svijest o tome da čaša zapravo nikad nije potpuno prazna daje sasvim novo značenje življenju – a upravo nas Venera u Strijelcu ispunjava optimizmom, nadom i velikim snovima. I otvara širom prozore i vrata kao bi ušao svjež zrak i izvjetrio se težak parfem koji je nosila u Škorpionu.

Ljubav postaje pustolovina i izazov. No isto tako intimna se veza može razviti i putem učenja novih stvari koje će vas povezati s ljudima s kojima dijelite interese i pogled na svijet. Ipak, sad vam je najvažnija vlastita sloboda pa će opstati samo one veze u kojima vas partner neće pokušavati "zarobiti" i sputati.

Šarmantna pretjerivanja

Prolazak Venere kroz znak Strijelca potiče vas da istražujete nove izvore ljubavi, zadovoljstava i sreće. Ona otkriva instinktivne istine o tome što želite, što se čini "pravim". Zbog toga su moguća neslaganja s drugima u područjima vezanim uz Veneru jer svatko će imati svoju istinu i viđenje stvari kad je riječ o ljubavi, odnosu, vrijednosti... U tim je područjima sad moguće i pretjerivanje – šarmantno i ludo zabavno, doduše – no realnost bi mogla biti prilično različita. Zato, iskoristite ovaj tranzit da istražite nove mogućnosti, ali ne pretpostavljajte da je sve baš tako kako se čini (ili prikazuje).

Ovo je vrijeme kad je teško mirovati pa se treba čuvati besciljne jurnjave i uzaludnog trošenja energije tek toliko da se "nešto događa" – jer sad je snažna želja za razbijanjem rutine i dosadne svakodnevice. Osjetite li nemir, dobro će vam doći joga i meditacija, koje usto povezuju sa Strijelcima tako dragim višim duhovnim sferama.

Venerin boravak u Strijelcu donosi i intenziviranje kontakata sa strancima i inozemstvom, pa je i u tim okolnostima moguće rađanje ljubavne veze. Moguće su i poruke, pisma, darovi od dragih osoba koje žive u inozemstvu, osobito u dalekim krajevima. Osim ljubavi i veza, s Venerom u Strijelcu ekspanziju pojavom novih ideja doživljavaju i novčana pitanja te vrijednosti.