Nomadi u duši - Strijelac i Ovan

Sloboda kretanja i prilagodljivost uvijek lakše pada pripadnicima vatrenih znakova. Nestrpljivi, znatiželjni, snalažljivi, jure u avanture uz veliku potrebu za slobodom. Strijelac prednjači u unutrašnjem nemiru koji ga stalno vuče u daljine. Često postoji unutrašnji nesvjesni osjećaj da je negdje drugdje uvijek bolje i zanimljivije. Stalno je u potrazi za tim „negdje drugdje" gdje će njegova glad za novim iskustvima biti napokon namirena. Strijelac traži to čarobno mjesto, a njegova potraga traje cijelog života, sve dok ne shvati da je to pravo mjesto jedino u njemu samom. Avanturist i pravi globtrotter, Strijelac pripada pravoj vrsti nomada i slobodara. Jednako nemiran je i Ovan koji iznad svega cijeni svoju neovisnost, slobodu kretanja, istraživanja i pomicanja granica. Ovna privlače neistražena mjesta na kojima još nitko prije njega nije bio, poput pustinja, džungla ili planinskih vrhunaca. Mame ga izazovi neotkrivenog, a lako se snalazi u oskudnim i ekstremnim uvjetima, spreman na borbu za preživljavanje. Strijelca i Ovna ne zanimaju stvari, već iskustva, pa im je minimalizam u svakodnevnoj organizaciji života posve razumljiv i lako prihvatljiv.

Sloboda je u meni  - Blizanci, Vodenjak i Ribe 

Blizanci i Vodenjak u stalnoj potrazi za intelektualnim izazovima svoj prostor slobode mogu pronaći u svijetu ideja, znanja, knjiga, no rado će se odazvati porivu za putovanjima, istraživanjima, za otkrivanjem novih vrsta slobode. Dok postoji mentalna sloboda, Blizanci i Vodenjak nisu zahtjevni, dovoljno im je samo mjesto na kojem postoji dobar internet. Važnije su im ideje, upoznavanje ljudi, druženje, komunikacija, od bilo kakve ugode koju pruža materijalni svijet. Prepoznaju da prostor slobode živi u njihovim mislima, u idejama i toleranciji, uključivosti koja je neophodna kako bi znatiželjno istraživali svijet. Oni su pravi digitalni nomadi koji uz svoje računalo mogu raditi sa bilo kojeg mjesta na svijetu. Ribe su vodeni znak koji se lako može stopiti sa svakom sredinom u kojoj se osjeća dobrodošao i gdje osjeća pozitivno okružje. Nije važno gdje, već je važno kako: kako se osjećam, mogu li se povezati s nekim prostorom, mogu li pronaći emotivnu sigurnost! Potreba Riba je da što više osjećaju, da se povežu sa svijetom i svemirom, pa nomadski način života nudi obilje zanimljvih iskustava. Snalažnjive, prilagodljive i intuitivne Ribe bez problema će se odazvati nomadskom životu. One osjećaju da je čitav svijet njihov dom, a prava sloboda nastaje u srcu.

Minimalizam donosi slobodu: Uživajte više, čuvajte manje!

Minimalisti u duši - Jarac, Djevica, Škorpion

Jarac i Djevica su zemljani znakovi koji se odlično snalaze u materijalnom svijetu. Upravo to razumijevanje dinamike svakodnevnog života, pravila i hijerarhije pomaže im da prepoznaju ono bitno. Neće im se lako dogoditi da ih zarobi konzumerizam, jer za njih kao da je izmišljena stara švedska poslovica: ako kupuješ stvari koje ti nisu potrebne, potkradaš samog sebe. Jarac i Djevica dobro znaju koliko su vještina, rada i odricanja uložili u postizanje cilja, razumiju da je novac energija koja odražava sve što su uložili i dobro će procijeniti za što će „zamijeniti" svoj trud. Jarac će objeručke prigrliti minimalizam jer tako dobiva bolji osjećaj kontrole. Izbirljiva Djevica analitički pristupa svojim odlukama, osjećajima i navikama. Pravi je stručnjak u odbacivanju svega nepotrebnog kako bi ono što je važno i učinkovito poboljšalo njen život. Minimalizam je stoga prirodno stanje duha ova dva zemljana znaka. Škorpion se pridružuje ovoj skupini s lakoćom, jer iznad svega teži kontroli i istini. Neće dopustiti da nešto kontrolira njega, ni ovisnost o materijalnom, ni obilje stvari, obaveza ili bilo čega što bi moglo stvoriti ovisnost. Beskompromisno se rješava svih viškova, a minimalizam mu jednako kao i Jarcu daje bolji osjećaj kontrole. Jedino u čemu Škorpion nije minimalist su intenzivni i snažni osjećaji!