Uz toliko planeta koji putuju retrogradno, osjećat ćemo da su naš uobičajeni život ili određene situacije potpuno zastale - možda je teško krenuti dalje ili jednostavno ne znamo kako promijeniti dinamiku. 14. rujna 2023. godine nastupa mladi Mjesec u Djevici, a evo kako će utjecati na nas.

Mladi Mjesec u znaku Djevice priprema nas za promjenu
Iako ćemo i dalje osjećati stagnaciju, ovaj mladi Mjesec djeluje kao prekretnica, osvjetljavajući put koji će nam pomoći da se oslobodimo starog i prošlost pogledamo iz sasvim nove perspektive.

Dok će se energije koje se mijenjaju polako otkrivati, smatrat ćemo dobrodošlim olakšanjem ako na trenutak stagniramo. Uzimajući slobodno vrijeme, bit ćemo prilagođeniji, bolje pripremljeni i lakše ćemo prihvaćati situaciju u kojoj se nalazimo.

Energija Djevice vodit će nas kroz ovo vrijeme mladog Mjeseca i podsjetit će nas da se sve što nam je potrebno nalazi u nama. Pronaći ćemo snagu, mudrost i znanje da prebrodimo sve prepreke.

Također, energija mladog Mjeseca u znaku Djevice idealna je za planiranje, kreiranje rasporeda i organizaciju svojega života. Tijekom ove energije trebali bismo se usredotočiti na metodičan i praktičan pristup svemu što trebamo učiniti.

Kozmičko nebo pod mladim Mjesecom u znaku Djevice
Uran, planet buđenja i promjene, aktivan je pod ovim mladim Mjesecom, dodajući sloj nestabilnosti ili kolebljivosti. Kad god je Uran jak, osjećamo se pomalo uznemireno ili nesigurno u budućnost. Ova neizvjesnost će na kraju potaknuti buđenje.

Zajedno s Uranom, Neptun, planet snova i iluzija, također je aktivan i retrogradan pod ovim Mladim Mjesecom. Prisutnost Neptuna stvara maglu, ali će nas također voditi da slušamo svoju unutarnju mudrost. Ako ne razumijemo ili ne možemo shvatiti vanjski svijet, pravo je vrijeme da razjasnimo svoj unutarnji svijet.

Dodatno, Merkur će završiti svoje retrogradno putovanje samo jedan dan nakon vrhunca mladog Mjeseca. Merkur se smatra glasnikom bogova, stoga obratite pozornost na sve poruke koje nam stižu u ovo vrijeme. Velike su šanse da poruke koje primamo oko mladog Mjeseca imaju dodatnu važnost.

Izvor: Forever Conscious