Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPOZNAJTE JESTE LI SNAŽNA ILI SLABA OSOBA – JEDNA STVAR VAS ODMAH ODAJE: Evo što vam poručuje drevni mudrac

Jeste li snažna ili slaba osoba – po jednoj stvari se lako to otkrije.

 Jeste li snažna osoba Izvor: Pexels

Snaga se može manifestirati u mnogo oblika, ali ona najdragocjenija snaga jest emocionalna snaga. Kada govorimo o snažnom čovjeku, mislimo na onog s velikim srcem, koji se zna izboriti za sebe i kako ostvariti svoje snove.

Drevni filozof Konfucije jednom je poručio kako možete prepoznati razliku između snažnog i slabog čovjeka:

Snažna osoba postavlja zahtjeve sebe, slaba - drugima

Evo kako ovu modru izreku možemo tumačiti i iskoristiti u našem životu:

Slabi traže krivce u drugima i u svojem okruženju, ali nikada u sebi i svojim vlastitim postupcima. Oni se uvijek žale na druge, svi su im krivi i napravili su im neku nepravdu, ali nikada ne preuzimaju odgovornost za sebe. Samo snažne osobe prepoznaju da je okrivljavanje drugih samoobmana gdje postavljaju zamku samome sebi.

Snažni ljudi ne krive druge jer ne vide smisao u tome. Oni razumiju da to nije konstruktivno i da to neće donijeti nikakve rezultate. Osobe koje su emocionalno i mentalno snažne jednostavno se nisu navikle žaliti na nekoga i nešto, već traže načine, opcije i rješenja kako mogu poboljšati svoj život i pobrinuti se za samog sebe.

 Snažne osobe će u izazovnim situacijama sebi postaviti sljedeća pitanja:

Što mogu učiniti u ovoj situaciji?
Jesam li dao sve od sebe?
Postoji li još nešto što mogu bolje napraviti?
Čime raspolažem i koje resurse mogu iskoristiti?

Snažne osobe fokusiraju se na ono što mogu promijeniti, što ovisi o njima. Ne mogu kontrolirati sve oko sebe i utjecati na sve događaje oko njih, ali mogu upravljati sobom. Snažne osobe nisu svemoćne, ali su spremne suočiti se s izazovima i nikada ne odustaju od borbe. Žele samostalno donositi odluke u svojem životu i biti odgovorni za njih. Znaju što žele i imaju snage i volje da to postignu – zato njihovi putevi najčešće i vode do uspjeha.

Najnovije