Moonology karte izvučene su za svaki horoskopski znak. Evo što vam Mjesec poručuje ovaj tjedan:

OVAN
Pozvani ste promotriti širu sliku. Nekad od drveća ne vidimo šumu stoga upotrijebite najdirektniji mogući pristup. Uhvatite li sebe kako mnogo pričate uz malo realne akcije? Mjesec vam poručuje kako je nekad dobro razmotriti sve detalje, proći kroz svaki korak, natuknicu, poglavlje, ali u konačnici moramo djelovati. Djelovanje je jedino što se na kraju računa. Što je u situaciji u kojoj ste se zatekli pozitivno? Tome dodajte svoje samopouzdanje i ubacite se u igru.

Pronađite ravnotežu između onog što uistinu mislite i onog što izgovorite jer kako znamo, izgovoreno se teško može povući nazad. Život je prepun avantura i prilika za istraživanje, slobodno krenite prema nepoznatom teritoriju, budite odvažni i hrabri. Morate pronaći ravnotežu između onih koji vas okružuju i želja koje projicirate na njih. Ovo je trenutak kada ste pozvani razriješiti sve drame i nesporazume. Upitajte sebe koje dominantne emocije upravljaju vašim životom i odnosima?

Vaše bi akcije mogle rezultirati partnerstvom ili vezom. Nije nemoguće da se u narednom periodu zaljubite. To će vas motivirati na kompletan makeover. Slobodno dopustite da otklizi sve ono što vam više ne služi ili je nagomilalo lošu karmu. Riješite se svega što vas subjektivno guši, naročito starih šalica, jastuka, nepotrebnih knjiga i ostalih ukrasa.

Budite otvoreni prema novim idejama koje će vam raščistiti put. Razmišljajte tako da ono što Ovan želi, to Ovan mora dobiti.

BIK
Usudite se učiniti nešto što niste nikad. Kako biste proveli ovaj dan kada biste znali da ne postoji sutra? Ta je ideja nešto s čime se svi volimo igrati, ali imamo jednu pomalo umišljenu prepreku, a to je strah. Strah je taj koji nas dresira da budemo poslušni u zoni komfora, sve dok ne adresiramo svoje želje Kreaciji. Znamo da želite nešto promijeniti u svojem životu i da su vam neke rutine dosadile. Kako možete kreirati više prostora, više slobode? Kroz aktivnosti, druženja ili pak povlačenja u osamu? Izaberite svoj način i dopustite da vas drži u zoni sreće.

Ovih ćete dana osjećati kako se „dešava sudbina“, vjerojatno jer ste više no ikad raspoloženi za promjenu. Promatrat ćete svoje strahove i otpore. Razmatrat ćete kome se trebate ispričati, a kome ne. Poput kontroliranog požara, u kontroliranim uvjetima dolazi do raznih saveza koji su narušeni svađama i nesporazumima.

U trenutku kada budete dali novu šansu drugima, zapravo je dobivate i sami. Ništa nije uklesano u kamen stoga budite jasni oko želja svoje duše. Slušajte srce.

Vrijeme je za nove snove. Kako zamišljate svoje novo poglavlje? Promjene nekad znaju izgledati zastrašujuće, stoga se morate kladiti u sebe! Drugi smiju sumnjati u vas, ali vi morate vjerovati u sebe! Da, postoji rizik, nesigurnost, ništa nije savršeno jer konačna destinacija ne postoji.

BLIZANCI
Na pomolu je novi romantični ciklus. Može se raditi o novoj simpatiji, idućoj velikoj ljubavi ili jačoj povezanosti s aktualnim partnerom. Slobodno se zapitajte i budite iskreni prema sebi:

- Jesam li voljna?

- Hoću li biti dovoljno glasna?

- Što ako bude lako i jednostavno?

Pozvani ste razmotriti što ako novi romantični ciklus potakne i novu verziju vas? Jeste li spremni? Očekuju vas moćne promjene i značajna komunikacija. U astrologiji postoji termin prazni hod, odnosno carsus vacuus, radi se o fenomenu da neki planet unutar 180 stupnjeva (polukrug) ne susreće ni jedan drugi planet; prazan hod se tumači kao znak osamljenosti. Također, imamo i pojam cenodromon, prazni hod Mjeseca, kada mora proći kroz tri prazna znaka da bi stupio u konjunkciju s nekom zvijezdom. Vrijeme vašeg praznog hoda tehnički je gotovo.

Mjesec ovog puta za vas ima samo pozitivne sugestije. Krećete iznova, a to znači aktivacija novih načina. U ovom ćete periodu imati više poleta i nade. Dašak ljubavne svježine u najavi. Nemojte pokazivati sklonost prema bijegu jer izolacija iako je nekad korisna i prijeko potrebna, zapravo je jako dosadna, a vama se smiješe vesela vremena.

Onda kada se mijenjamo mi dopuštamo, a kada dopuštamo – rastemo. Dopustite sebi ovu novu priliku.

RAK
Vaši snovi trebaju praktičan plan, odnosno potrebno je sagledati situaciju iz nekog drugog ugla. Djelujete li glavom ili srcem? Logika je poželjna. Uključivanje srca također. Stoga, koji je put ispravan? Kojim putem krenuti? Što odlučiti? Probajte razmotriti jeste li fokusirani na ono što gubite ili na ono što dobivate jer tu se krije odgovor. Gdje vas sada vuče srce? A logika? Ako ni to nije dovoljno, zapitajte se koje granice trebate postaviti vezano za potrebe vašeg srca? A granice vezano za onaj dio kada nas mozak posve potroši i više nemamo snage, jedini je izbor odustati i proglasiti impuls lošom idejom.

Jedna se situacija neće realizirati. Možda je jedan odnos gotov. Ovo je period rezova i razmatranja koliko smo izgubili. Što točno čekate? Da netko umjesto vas učini nešto što je vaša odgovornost? Razmislite i o svojim očekivanjima. Jesu li doista nerealna ili niste uspjeli iskomunicirati kompromis? Budite zahvalni na iskustvu i uzmite svoje škarice za rezove. Nekad je mir vrijedan eventualnog gubitka.

LAV
Vaši se ciljevi i planovi ostvaruju. Ovo je dobar period za nove projekte jer iz prijašnjih izlazite kao pobjednik. Ostanite fokusirani. Potrebne su manje prilagodbe poput zanemarenih pitanja poput – Kako mogu živjeti zdravije? Ovaj prijelazan period između projekata, planova, sezona jest dobar početak ideje o zdravijem načinu života. Ovo nije period povlačenja i nije faza za neke velike romanse, nego ulazak u novu materijalnu ekspanziju.

Često se pitamo jesmo li okruženi ljudima koji nas podržavaju, a malo se kada upitamo kako možemo podržati sami sebe? Često se radi o jednostavnim odlukama poput više odmaranja, više zabave ili pak raniji odlazak s tuluma. Čitanje, slikanje, slušanje glazbe... sve to može biti odlična potpora kako biste predahnuli i nastavili dalje jer još uvijek ste u igri.

Sviđate se jednom Ovnu i moguća je komunikacija. Ako im ne možete odoljeti to je posve u redu, dopustite si flert, romansu, avanturu. Nemojte se uspoređivati i kako možete iskreirati još ugode za sebe? Ovo je period u kojem se od vas traži da se fokusirate na još.

DJEVICA
Nekad naši snovi izazivaju u nama frustraciju i stoga je prijeko potreban praktičan plan. Snovi nas mame da budemo odlučniji i snažniji. Možda sanjamo nesvjesno, ali provođenje snova u realnost svjestan je proces. Ne možemo se baš uvijek oslanjati na sreću, zar ne? Nekad moramo i zapeti. Otpuštanje donosi ravnotežu između onog što želimo i onog što nam više ne služi.

Budite skloni izazovima i igri, budite odlučni u namjeri da će se vaši snovi ostvarivati pod vašim uvjetima i preuzmite kontrolu.

Ako je cilj još uvijek daleko, važno je držati se staze. Nemojte da vam ponos stoji na putu, svaki izazov prihvatite sa zahvalnošću kao da se radi o priči ili filmu. Budite glavni lik i ne doživljavajte sve osobno.

Vaše će vas strasti voditi prema smislu života. Uz malo vježbe svatko može usvojiti beskrajno povjerenje u život. Nema potrebe da budete frustrirani radi svojih snova i njihovog tajminga jer ključ leži u strpljenju i ljubavi.

VAGA
Postoje četiri elementa: vatra, voda, zrak, zemlja. Kako se osjećate kada pomislite na vatru? Je li toplo? A vodu? Uzimate li zrak zdravo za gotovo? Kakav odnos imate sa zemljom, tlom? Šetate li bosi livadama? Što je za vas zona komfora kroz jednostavnu prizmu svakodnevnog života? Voda je kockica leda, ako to želimo. Što je vodi zona komfora? Mi smo jedina bića na planeti koja imaju mogućnost izbora, vjerovali ili ne. Često i samopouzdanje drži ključ. Možete li povezati samopouzdanje i zonu komfora kao otpor prema promjenama? Bez boli nema promjene, a bez određene žrtve napretka – sve je to cijena ekspanzije.

Recite Mjesecu kako ovog puta želite ostvariti sve ciljeve u životu. Ne želite nikakve nedovršene poslove. Vrijeme je za napredak i svakako razmotrite gdje se nalazite sada, a gdje se vidite kroz godinu dana.

Mjesec vas poziva da se bavite svojim tijelom u pokretu. Oslonite se na ples ili jednostavno hodanje. Čovjek može beskonačno dugo pješačiti. To neka bude vaš alat u pomoću kojeg se povezujete s vašim tijelom u ovim izazovnim vremenima.

ŠKORPION
Vrijeme je za prvi korak. Od vas se očekuje da vjerujete u nemoguće. Nemojte promatrati život iz pozicije negativnosti; to je sve samo kontrast, dualnost. Imajte vjere u svoje snove. Novi, prvi korak obično od nas traži da odustanemo od prošlosti; nemojte da vas prošlost drži zatočenima.

Slobodno zamislite kako je sve ilustracija, jedino se strah realan ako mu dopustite da ima život. Vaš strah živi u vama jedino ako mu prepustite moć; moć je u vama. Umjesto društvenih mreža, razmotrite chat sa svojom dušom. O čemu biste željeli chatati sa svojom dušom i zamislite da je to moguće.

Početak i kraj svega je naš dojam koliko vrijedimo. Ako nas netko tretira loše, to je zato što držimo da ne zaslužujemo bolje. A ako uviđate da zaslužujete bolje, a ne poduzimate ništa, tada je vrijeme da krenete kopati po svojim uvjerenjima. Nikog ne možete izgubiti ako iskomunicirate svoju istinu, jer nikog ne posjedujete. I to su odlične vijesti jer ste i vi slobodni zauzeti se za sebe i svoje potrebe.

STRIJELAC
Vaša će veza biti stavljena na kušnju. Može se raditi o bilo kakvom partnerstvu, udruživanju, obiteljskoj dinamici. Nemojte idealizirati kaos i dramu. Pozvani ste da se upitate kako možete iskoristiti svoj glas? Jeste li dovoljno glasni? Čuju li vas? Kada preskočite neugodnu temu, jeste li fokusirani na ono što možete izgubiti ako progovorite? Kako bi izgledali vaši pregovori kada biste se fokusirali na svoje potrebe i pobjedu? Jeste li ikada doista sagledali sve svoje granice i jesu li one u vama ili su vidljive izvana? Strah je naša nevidljiva žica koja nas ometa jer iz nekog je razloga oduvijek bilo teško preskočiti žicu.

JARAC
Nije vrijeme za taštinu i oholost, ali od vas se očekuje da svijetu pokažete istinsku verziju sebe, a to zahtijeva hrabrost i odvažnost. Samopouzdanje je poželjno, ali nemojte da vam ponos stoji na putu. Možda niste svjesni, ali nalazite se na pragu novog početka. Budite blagi i nježni prema sebi, a drugi neka osjete koliko ste razumni. Koje vas uvjerenje drži u starim projekcijama? U redu je iz pozicije „ja to zaslužujem, to mi pripada jer je moje“ biti netko moćan i utjecajan: postanite nezaustavljivi i nedodirljivi.

Privatno, nove okolnosti mogle bi preuzeti vaše srce, ali to je poželjno. Dok se svi znakovi bore oko uma i srca, snova i praktičnosti, Jarci su sve shvatili i imaju igru u malom prstu.

U vaš život ulazi dominantna osoba koja će vas podržavati. Očekujte poklon. Osoba će biti stabilna i dosljedna, vjerna svojim idealima i neće poništavati vaše snove i vizije.

Mračni Saturn voli taštinu i oholost, a to bi mogao biti izazov u periodu kada ćete izložiti svoje srce. Razmatrat ćete znate li igrati ovu igru, u kojoj prevladava reciprocitet? Ovaj će vas partner poštovati.

VODENJAK
Nije vrijeme za lijenost i prokrastinaciju, ali demonski će vas mamiti i sabotirati. Naravno da je odmor prijeko potreban, ali nekad je tanka granica između potrebe za snom i potrebe za bijegom. Ne možemo se baš cijelo vrijeme nadati, moramo nešto i poduzeti. Meditacija će vam pomoći u fokusiranju, a to će vas pak potaknuti na odvažnije odluke poput „moram napokon dovršiti ovo“. Za početak, uzmite jedan komad prostora u kojem živite samo za sebe. To neka bude vaš hram i utočište. Ondje radite sve što se možda ne biste usudili u realnom životu.

Nikad neće biti savršen trenutak stoga okončajte sve izgovore i upustite se u avanturu! Ako vam je važno, pronaći ćete način. Iako ste možda klonuli, prilike čekaju iza ugla. Budite hrabri. Strah je iluzija.

Neka vaš hram bude trenutak dana koji koristite kao sklanjanje s puta, ali odlučno i svjesno kreirajte svoj povratak. Divite se sami sebi, navijajte za sebe, kladite se kako su pred vama dobre odluke i okolnosti.

RIBE
Ništa nije uklesano u kamen i nitko ne može donijeti sud o tome što je vaše, a što ne jer nitko nije nikad bio u vašoj koži i imao vašu životnu priču. Nemojte pristajati na poništavanje sebe i svojih potreba. Riskirajte. Kockajte se. Pokušajte nešto odraditi na nov način, promijenite pristup. Vrijeme je za kompromis, ali ne na vašu štetu.

Pronađite put koji se podudara s potrebama vaše duše. Povežite se s misterijom života jer kolo sreće se okreće i stoga budite neutralni. Vjerujte u nemoguće jer ne postoji zakon koji može zabraniti vašem srcu promjenu.

Dobri znakovi na putu donose vam povezanost s vlastitim emocijama i približavaju vas duhovnom svijetu. S kime se uspoređujete upravo sada i zašto? Pokažite svijetu kreativnost, fokusiranost, budite primjer! Kada bi život bio tjednik ili mjesečnik, što biste odabrali? Strip, ljubavni roman, putopis ili nešto četvrto? Što ako je tako i u životu, sami biramo scenarij kojem se želimo posvetiti i u koji se možemo integrirati? Jeste li se ikad zapitali što je to što vas čini drugačijima ili mislite da niste ništa posebno? To definitivno nije točno, vrijeme je za nove načine i pristupe, osobito prema sebi.

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com