Godišnji horoskop za 2024. godinu, Škorpionima najavljuje pogodno razdoblje za uživanje u hobijima i razvijanju vještina koje do sada nisu bile u prvom planu. Zahvaljujući transformacijskoj energiji Plutona već od početka godine pa do kraja rujna vrijeme je za dopustiti si otpuštanje suvišnih stvari i prtljage koja vas opterećuje.

POSAO I NOVAC

Nadolazeća godina obećaje kreativno nadahnuće povezano sa stabilnošću. Budete li pritom i odgovorni, pred vama su brojne mogućnosti karijernog napretka. Važno je zapamtiti kako ne smijete zanemariti odnose sa suradnicima i pokazati im svoju društvenu stranu. Od sredine lipnja do studenog Saturn je retrogradan i nudi priliku za analizu dosadašnjeg djelovanja. Dobro promislite o tome što vam je bilo korisno, a što ne i krenite u smjeru ostvarivanja novih ciljeva. Pripazite da se analiza ne bi pretvorila u sumnju u vlastite vrijednosti. Bitno je biti dosljedan i vjerovati u sebe. Budete li suviše racionalni, mogli biste propustiti neke prilike, ali ne brinite, ova godina donosi vam nekoliko pogodnih situacija pa si jednom i možete dozvoliti propust.

S financijskog aspekta, Škorpioni u vezi trebaju biti otvoreni prema partneru i jasno komunicirati potrebe. Ne krijete svoje planove na tom području. Generalno pak, budite oprezni s donošenjem impulzivnih odluka. Faze retrogradnog Merkura mogu pomutiti vašu prosudbu i želite li investirati, potražite savjet.

LJUBAV I OBITELJ

Niste uvijek dobri u fokusiranju na ono što vas čini sretnima, ali usklađivanje s onim što vam je emocionalno i fizički potrebno može vaš ljubavni život podići na višu razinu 2024. godine. Dok period Strijelca može donijeti neke vatrene konekcije pa čak od vas tražiti brze odluke, krajem svibnja u vama se bude vodene energije, što vam omogućuje slobodu flerta. Ali to vam neće biti dovoljno. Tražite ćete dublje konekcije na kojima se mogu graditi temelji. Budite pronicljivi u svojim izborima i izbjegavajte uplitanje u toksične odnose. Strpljenje i samosvijest vaši su saveznici u pronalaženju partnera koji je u skladu s vašim željama i vrijednostima. I za samce i za one u vezi, ključna je komunikacija, a 2024. godine znat ćete partnerima izraziti svoje potrebe i osjećaje.
Odnosi s članovima obitelji ovisit će o vašoj spremnosti na dijeljenje kontrole kada je riječ o financijama i vremena ako govorimo o poslu. Nitko ne očekuje da se žrtvujete za druge, ali kako biste zaista bili zadovoljni potrudite se uspostaviti životnu ravnotežu. Priorizirajte ono što je uistinu važno i komunicirajte jer, kao što kažemo Zvijezde su vam u tom segmentu naklonjene.

ZDRAVLJE

Bilo da slijedite novi režim vježbanja, mijenjate način prehrane ili dajete prednost praksi mentalnog zdravlja, vaša će nepokolebljiva predanost dovesti do transformativnih rezultata. 2024. potiče vas na istraživanje alternativnih modaliteta iscjeljivanja i holističke prakse. Od akupunkture do joge do energetskog iscjeljivanja, prihvatite ove načine za poboljšanje svoje dobrobiti. Otkrit ćete da su u skladu s vašim dubokim osjećajem samootkrivanja i osobnog rasta.