21. prosinca slavimo solsticij - u nekim dijelovima svijeta Sunce je tada na najslabijoj točki, što donosi najdužu noć u godini, a u  drugim dijelovima je na najjačoj točki, donoseći najduži dan u godini. No, bez obzira gdje živjeli, svi možemo iskoristiti nevjerojatnu energiju ovog doba godine, piše Forever Conscious.

Tijekom solsticija prostor između dimenzija je tanak, a energetska mreža planeta prelazi u višu harmoniju. Povezivanje s anđeoskim i galaktičkim carstvima jednostavnije je u ovo doba godine, a kako se godišnja doba mijenjaju, i mi možemo s većom lakoćom poticati promjene u vlastitom životu.

Prosinački solsticij također je usklađen sa Sunčevim prelaskom u znak Jarca. Jarac je prizeman, zemljan i discipliniran znak, a sve su to energetske kvalitete koje možemo njegovati u sebi.

Tamna noć duše - sjeverna hemisfera

21. prosinca doživljavamo najkraći dan i najdužu noć u godini. Povećani sati tame vode nas do naše duše, a ovo je vrijeme idealno za povlačenje kako bismo čuli suptilnije pokrete našeg bića.

Ponekad se samo u tami zaista možemo osjećati ugodno biti ono što jesmo. Kada nas reflektor Sunca obasja, osjećamo se izloženima, kao da moramo djelovati ili živjeti na određeni način. Kada su svjetla ugašena i kada smo sami sa svojim mislima u ponoć, tada zaista možemo zaroniti duboko u svoju srž i suočiti se licem u lice s novom istinom o tome tko smo.

Ovu istinu ne trebamo nikome objašnjavati. Ne trebamo identificirati svoje osjećaje niti ih čak analizirati - samo moramo sjediti s njima i dopustiti im postojanje.

U tami, naše misli nisu važne, nego su naši osjećaji ti koji mogu istinski zasjati. Naš je emocionalni glas taj koji dobiva priliku govoriti, a mi mu to moramo dopustiti.

Moramo zaboraviti etikete i prosudbe uma, i umjesto toga, dopustiti sebi osjećati snagom srca.

Kada sjedimo u mraku, koji se osjećaji pojavljuju? Raste li nelagoda? Što se događa kada si samo dopustimo postojati? Moramo prestati govoriti i početi slušati.

Moramo pronaći tišinu, jer kada to učinimo, moći ćemo zakoračiti u novu snagu i novu istinu o tome tko smo zapravo.

Tamna noć rituala duše

  • Najsnažniji ritual ove noći je sjediti u tami. Ugasite svjetla i dopustite si samo sjediti u mračnoj sobi. Provjerite možete li držati oči otvorene i samo promatrati kako se osjećate dok sjedite u mraku.
  • Vježbajte kako se udobno smjestiti u svom tijelu. Dišite. Ako bilo kakve misli doplove, dopustite im prolazak bez bavljenja njima.
  • Možda ćete to moći činiti samo nekoliko minuta, ali provjerite možete li prevladati tjeskobu ili nemir koji se pojavi.
  • Nakon sjedenja u mraku, okupajte se u opuštajućoj kupki. Napunite kadu umirujućim uljima i solima i samo si dopustite čišćenje od svih osjećaja ili misli koje više ne želite nositi.
  • Tamna noć duše vrijeme je za odmor i razmišljanje. Budite nježni prema sebi i provedite vrijeme kako biste saznali tko ste zapravo daleko od svjetla reflektora svijeta.

Izvor: Sensa.hr/S.H.