Sunce 19. travnja prelazi u znak Bika i službeno započinje vladavina Bika koja otvara proljetnu zabavu. Vrijeme je da uživamo u životu, da se osjećamo inspiriranima i vjerujemo našim instinktima. Prijelaz u sezonu Bika uvijek je značajan jer predstavlja prvo kretanje Sunca nakon astrološke nove godine.

Kada Sunce prijeđe u Ovna, počinje nova godina ili novi ciklus, a kako ono izlazi iz Ovna i prelazi u Bika, počinjemo vidjeti kako se stvari kreću i kakav okus bi nam ovaj novi ciklus mogao donijeti.

Na dubljoj razini, energija Bika predstavlja ono što nam je potrebno da bismo se osjećali sigurnima. Energija Bika je pronalaženje ritma i konstante. Riječ je o pronalaženju sigurnosti u nesigurnom svijetu koji se uvijek mijenja.

Kao fiksni zemljani znak, energija Bika ima tendenciju da bude uzemljena, sporo se kreće i vrlo je ukorijenjena u fizičko područje. A s obzirom na to da ovim znakom vlada Venera, njegova energija je vrlo senzualna – Bik voli raskošne zemaljske užitke. Voli hranu i piće, masaže, duge lijene drijemeže, skupe mirisne svijeće.

Ali Bik nije ovdje samo da nam pomogne upiti mnoge raskoši osjetila. Također je tu da nam pomogne u planiranju budućnosti. S energijom Bika, sa sporošću i upornošću se često pobjeđuje u utrci – što je velika energetska promjena od impulzivne, neustrašive vibracije sezone Ovna.

Energija Ovna pomogla nam je da počnemo, a sada su vibracije Bika tu da nam pomognu u radu da se krene naprijed s čvrstim, utemeljenim planom. Vladavina Bika je naše vrijeme u godini da usporimo, konsolidiramo svoj raspored i razmislimo čemu doista želimo posvetiti svoje vrijeme, vladavina Bika želi da pogledamo svoje dugoročne ciljeve.

Ova energija sporijeg ritma koju donosi sezona Bika vjerojatno će biti dobrodošla, pogotovo ako se osjećamo pomalo izgorjeli ili iscrpljeni od svih naših dolazaka i odlazaka.

Bik je također znak povezan sa zadovoljstvom, tako da pod Suncem u Biku, svatko od nas ima priliku zastati i pomirisati ruže i pronaći vrijeme za zadovoljstvo u našim životima.

girl-2436545_1280.jpg
Pixabay Vrijeme je da uživamo u životu, da se osjećamo inspiriranima i vjerujemo našim instinktima.

Jedan od darova i lekcija koje nas Bik uči je i posjedovanje vlastite vrijednosti i priznanje koliko smo uistinu vrijedni. Vladavina Bika je vrlo je duhovno vrijeme u kojem se možemo povezati sa svojim vodičima i višim sferama. Bik voli red, strukturu i rutinu, a pod ovom energijom svi ćemo biti potaknuti da malo više prihvatimo ovaj način razmišljanja.

Bit ćemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Također ćemo biti vođeni da procijenimo čime se odlučujemo okružiti i gdje možda pretjerano konzumiramo kao način da ispunimo prazninu ili sakrijemo svoje prave osjećaje. Pod ovom energijom, moramo obratiti više pozornosti na naše fizičko okruženje i osigurati da pomažemo podržati naš najveći rast.

Kako prolazimo kroz početak vladavine Bika, mogli bismo osjetiti guranje i povlačenje kada je u pitanju razvijanje rutine. Možda se osjećamo kao da smo prerasli određene rutine ili rasporede ili možda žudimo za promjenom.

Kako se sezona Bika približava kraju, počet ćemo osjećati energiju zvjezdanog sustava Plejada dok se Sunce poravnava sa svojom glavnom zvijezdom Alcyone. Alcyone možemo shvatitit kao o žensku verziju Siriusa.

Dok završavamo sezonu Bika i ulazimo u sezonu Blizanaca, energija Alyconea bit će jaka i moći ćemo iskoristiti sjene koje su potrebne za našu duhovnu transformaciju. Te sjene su naši strahovi i potisnute emocije.

Energetske poruke vladavine Bika – vrijedni ste; rođeni ste dostojni; ne treba vam ništa izvan sebe da posjedujete koliko ste zaista vrijedni. Ostanite u snazi ovih riječi. Priznajte vrijednost koju donosite ovom svijetu time što jednostavno jeste.

izvor: atma.hr