Merkur u Blizancima

Merkur je u Blizancima do početka srpnja te donosi brzu, vještu i lukavu komunikaciju, izoštrenu percepciju, jasnu logiku, naglašenu znatiželju, lako povezivanje s drugima te potrebu za učenjem, informiranjem. Pod ruku nam mogu pasti knjige iz raznih područja; svako znanje i informacija mogu poslužiti i nikada se ne zna kada će nam zatrebati.

Vrlo je izgledno da će se otvarati situacije u kojima ćemo biti primorani obavljati više poslova istovremeno, obaveze će se gomilati, raspored je pun nekakvih dogovora, sastanaka, s mobitelom na uhu trčimo s jedne strane grada na drugu i usput dogovaramo termin kod liječnika ili rješavamo kakvu problematiku vezanu za domaću zadaću djeteta.

Dodatni poslovi ili samo dodatne obaveze?

Djeca i mladi su znatiželjni i razigrani; ispituju, istražuju, zaključuju, natječu se u znanju, igraju se. Slično je i kod starijih; postajemo znatiželjniji, brži, spretniji - u svakom slučaju takve su osobine poželjne ovih dana jer će upravo to od nas zahtijevati situacije i okolnosti. U ovom je razdoblju moguće dobiti i dodatni posao, honorarni, ili jednostavno dodatnu obavezu na radnom mjestu. Multitasking je na snazi, traži se brzina i spretnost, dosjetljivost, snalažljivost pa čak i lukavost.

Lako se pregovara, dogovara i trguje, nema puno filozofiranja, sve je kratko, jasno, hitro. S lakoćom se dolazi do praktičnih informacija; gdje što kupiti, prodati, nabaviti ili kako doći do neke lokacije, osobe, savjeta. Povoljno je vrijeme za dokumente, registracije, prijave, odjave. Razmjenjuju se razna praktična znanja, primjerice; netko zapne s otvaranjem netbankinga i treba pomoć nekoga tko je iskusan u tome ili drugi baš otvara svoju trgovinu pa mu trebaju korisni savjeti gdje, kako, kojim redoslijedom i slično. Sad se do takve pomoći veoma lako dolazi.

Ne popravljajte po kući i preskočite vježbanje

Valja napomenuti da ovaj tjedan, posebno potkraj, treba izbjegavati fizički rad jer vrlo je izvjesno da ćemo sve porušiti i uništiti. Ovo je vrijeme pehova i ništa nam praktično ne ide od ruke; odlučite nešto popraviti u stanu pa samo napravite još veću štetu (ovo prenesite i muškim članovima obitelji). Valja biti maksimalno oprezan u svim aktivnostima gdje je nužna snaga, stoga pripazite i sa sportskim aktivnostima jer se lako pada, lome ruke, noge - možda je najbolje da ovaj tjedan preskočite vježbanje.

Maksimalan oprez u prometu, neovisno jeste li vozač automobila, motocikla i bicikla ili ste onaj koji cestom hoda pješice. O tvrdoglavljenju, nesuglasicama, žustrim raspravama i svađama neću previše, ali i tu treba biti oprezan jer sada se lako uz ton podiže i ruka! Vrijeme u kojem svaka akcija lako nailazi na zid, otpor, odbijanje,  stoga svedite sve na minimum.

Povratak u prošlost

Umjesto raznih popravljanja, kopanja, penjanja, trčanja, treniranja, odaberite odmaranje i opuštanje uz film, koncert, romantičnu večeru uz svijeće ili kućno druženje s dragim osobama.

Napravite ugodnu atmosferu, natočite omiljeno piće, pustite opuštajuću glazbu ili prelistavajte stare fotoalbume, evocirajte lijepe uspomene, odlutajte malo u prošlost, sanjarite, čitajte pjesme ili nešto sasvim petnaesto što će vam probuditi lijepe osjećaje.