Pomrčina Sunca 13. rujna, u Djevici, trenutak je da kritički promotrimo sami sebe i napravimo plan promjena koje želimo ostvariti u narednim mjesecima. Energiju Djevice krasi brižnost prema sebi i vlastitom zdravlju, pa započnite sa zdravim navikama. Ovan i Vaga obnavljaju se uz nov način prehrane i vježbanje. Za Ribe i Djevice, Blizance i Strijelce ova je pomrčina poziv da svoj život učine jednostavnijim u svakom pogledu. Intuicija je najpouzdaniji vodič kroz nove kreativne pothvate za koje se pomno pripremaju Jarac, Bik, Rak i Škorpion. Lav i Vodenjak trebali bi promijeniti svoj odnos prema novcu i shvatiti važnost štednje.

Ako ste s pomrčinom krenuli u promjene, prva četvrt u Strijelcu, 21. rujna, donijet će odlične rezultate. S puno optimizma spremni smo bez oklijevanja reći „da“ svakoj novosti, svakom pozivu, svakom izazovu. Strijelac, Lav i Ovan imaju zarazno veselje i bezbrižnost pa ako trebate ohrabrenje, potražite njihovo društvo. Blizanci, Vodenjak i Vaga posebno su nadahnuti za učenje, pisanje i kreativno izražavanje svojih ideja.

Pomrčina Mjeseca događa se 28. rujna, u Ovnu. Žestina osjećaja, nemir i odlučnost da ispunimo stare obaveze pokrenut će nas i fizički i mentalno. Najveću potrebu da krenu iz početka osjećaju Vaga, Ovan, Rak i Jarac. No moraju se potruditi oko obiteljskih i poslovnih problema koje već dulje vrijeme izbjegavaju. Lav, Strijelac, Vodenjak i Blizanci spremni su jasno i glasno tražiti ono što žele, a prije se nisu usudili pitati. Osobito u ljubavi! Bik i Škorpion, Ribe i Djevica ohrabreni su na rizike u poslu. Napravite iskorak, zauzmite se za sebe i bez lažne skromnosti istaknite svoje kvalitete.

Brižnost koju je potaknula pomrčina u Djevici s drugom se Mjesečevom četvrti u Raku, 4. listopada, usmjerava na dom. Vrijeme je za velika pospremanja! Čišćenje životnog prostora oslobađa energetske tokove i istovremeno pročišćava um. Rak, Škorpion i Ribe najbolje se osjećaju u kuhinji, regenerirajući tijelo zdravom hranom, a duh jednostavnijim životnim stilom. Bik, Djevica i Jarac žele iskoračiti iz svojih uobičajenih uloga u obiteljskom krugu pa će iznenaditi bližnje pokazujući sasvim drugačiju stranu svoje osobnosti.