Yoda, Luke i Leia

Dosadi nekad pričati o zvjezdama na suhoparan način, kvadrat, konjunkcija, opozicija. Pa ovaj tjedan možemo zvjezdane aspekte imenovati kao filmu Zvjezdani ratovi. "Do or not do, there is no try", rekao bi Yoda - Saturn u Strijelcu.

Luke Skywalker nam je Mars u Lavu netom prije nego što u četvrtak doživi pad i prijeđe u Djevicu, a retrogradni Merkur u Vagi neka bude C -3PO, krajnje kulturan, ali tehnički neispravan robot.

Venera u Lavu kao princeza Leia radi ovaj tjedan egzaktan, zadnji trigon s Uranom u Ovnu. Dođe ti da požališ kada se napiše da je zadnji. Ova hrabra mačka je štošta dobro za sebe napravila zadnjih mjeseci. Naoštrila kandže i našla svoje mjesto pod suncem.

Ljubavna munja, novac niotkuda

Što bi to mogao biti taj trigon? Ljubavna munja. Novac s neba niotkuda. Zgoditak na lotu. Znam da već smišljate što bi to moglo biti, ali ništa od toga. Onog trena kada poželite Uranu pokvariti iznenađenje, ono će jednostavno izostati. Uran vlada Vodenjakom i to je sve što može sadržavati riječ "vlada" jer tim svojeglavim znakom i planetom ne vlada nitko pa ni on sam sobom.

Kako Venera šefuje iz Lava ovom našem C-3PO Merkuru, završavamo neku ljubavnu priču. Dobro bi bilo završiti je happy endom jer Veneru za mjesec dana čeka ne tako dobra pozicija u Djevici.

C-3PO korelira sa Suncem u Djevici, pa bi preporuka bila da se dobro koncentrirate na ono što radite. Venera priča o ljubavi, Merkur sluđen piše ljubavne poruke, šalje ih šefu koji misli da vi nešto radite i da poštujete rokove, recimo. Nastane komunikacijski nesporazum u tren oka jer šef misli da mu se upucavate, što je dobro ako ne pomisli da bogu kradete dane umjesto da radite. Nezgoda će biti ako je taj kojem pišete par stolova dalje od vas i kolega, pa eto neke tajne na svjetlo dana. Saturn se sprema stisnuti Neptun. Raskrinkavanje. Kažnjavanje.

Vrijeme učenja

Merkur u Vagi je diplomat i zna se izvući slatkorječivošću, međutim, ne računajte na tu sposobnost dok je retrogradan, a i nalijeće ponovno na Plutona. Žabe bi mogle i ovaj tjedan letjeti iz usta.

Verbalne manipulacije na svakom su uglu. Ne istresajte se na nedužne, čitajte Sensu, postoji mnogo tehnika koje vam mogu pomoći. Ovo je vrijeme učenja, ovo je vrijeme predanog rada. Samo oni koji se u potpunosti posvete, imat će blagotvoran utjecaj Jupitera u Djevici, koji voli raditi i učiti, a i Saturn u Strijelcu misli da bez obzira na svoje godine trebate učiti, raditi i tjera vas da ostvarite svoje snove, ne mari za ispraznu filozofiju, zbogom snovima bez pokrića. Samo realnost, znoj i suze.

Može bolje, točnije, čišće

Mars u Lavu se drame nauživao i izvodio razne teatre, zatvara glumačku sezonu i prekvalificirat će se od četvrtka u perača mozga. Neće se taj Mars najbolje osjećati jer čim u četvrtak uđe u Djevicu čeka ga Saturn u Strijelcu. Sitničavac koji ne vidi od buhe i naletjet će na slona Saturna.

Već se osjeća stiješnjen pa ćete imati priliku slušati kritike, čangrizanje oko detalja, vraćanje svega na popravljanje. Može bolje, može točnije, može čišće. Vječno je nezadovoljan, s kroničnim nedostatkom samopouzdanja. Ali izuzetan, neumoran, marljiv radnik. Kako kritizira vas, ako vam je utjeha, deset puta je gori prema sebi. Čistunac.

Pun Mjesec za kraj tjedna

Konac tjedna donosi pun pomračeni Mjesec na 4 stupnja Ovna, kao da ovo ne zvuči dovoljno strašno, još ga zovu "krvavi mjesec". Imajte na umu standardno ponašanje za punog mjeseca, izbjegavati kratke fitilje, napade panike. I očekujte neočekivano u sljedećih nekoliko mjeseci ako imate nešto u svojoj natalnoj karti na 4 stupnja Ovna ili Vage.

Petak i subota su s Mjesecom u Ribama. Petak će biti težak kao olovo. U subotu će se lakše disati na škrge. Nedjelja, krvavo pomračeni puni mjesec. Najava apokalipse? Mislim da ne. Prije je to ponedjeljak, i novi radni tjedan.