Ostavljanje svega što nam više ne služi

Karta tjedne prognoze izgleda kao solunski front. Ali, svi u ponedjeljak ustaju i stupaju kao vojska na posao, rješavati obaveze, moguće i malo nabrušeni - tjedan nam počinje s Mjesecom u Ovnu, nema šale. To je onaj puni Mjesec, ekliptičan, blood moon. Nadam se da ste ga iskoristili, za otpuštanje svega što vam ne treba, za odvažnost i slobodu. Finiširanje. Pun mjesec služi tome. Dovršavanju.

Upornost će biti ključna riječ ponedjeljka. A moguće i nekog duljeg razdoblja. Kako smo na solunskom frontu ovaj tjedan, neki vojnici će padati. Mars kvadrat Saturn je pad, a i lom, kazne za nepažnju. Imamo opoziciju bezgrešnog Marsa u Djevici s  Neptunom u Ribama. Nitko nije bezgrešan pa ni ovaj pažljivi, strašljivi, nesigurni Mars.

U maglovitim oblacima

Zanesenost je kobna dok je Merkur retrogradan. Ovo je kao kada vam je mama govorila, a vi niste čuli ni slušali. Ni inkonjunkcija Merkura i Neptuna ne pomaže, štoviše, rado biste se vi koncentrirali, ali misli odlutaju bez dopuštenja. Mozak na paši? Ne. U maglovitim oblacima. Leluja. Zbunjuje povjetarac retrogradnog Merkura.

Većina planeta nije sretna tamo gdje jest. Mars u Djevici - kada je Mars bio poslušan i služio? Mjesec u Ovnu - preokrutno za njegovu eteričnu dušu. Merkur retrogradan - zamislite, to je kao da cijeli dan hodate unatrag, dosta udaraca i sudara i pogrešnih okreta.

Kako voljeti, kako biti i ne biti voljen

Venera je u Lavu i dalje. Njoj je odlično još uvijek. Ona je i dalje kraljica. No neće ni to dovijeka. Doslovno će joj kruna pasti s glave i metla upasti u ruke. To vam je obrnuto od Pepeljuge. Pepeljuga je čistila i prala, s golubovima grašak birala i hop postala princeza. A Venera će iz Lava od kraljice spasti do služavke Djevice.

No ako je vjerovati Saturnu, bit će nekome i po zasluzi. A nekome samo strah: Mogu li? Znam li? Zaslužujem li? Jesam dovoljno pametna? Pa recimo da je to test. Jesmo li naučile što je samopoštovanje, samovrednovanje, samopouzdanje. Prinčipesa u Lavu nas je tome učila četiri duga mjeseca. Kako voljeti, kako biti ili ne biti voljen, jedino je vaš sud o vama - sud.

A ostali... a pustite ostale dok je ovaj metež u Vagi. Kompleksi će se nazirati na sve strane. Neadekvatnost. Ta skromna djevičanska Venera će se po ulasku u taj znak osjećati sramežljivo i neadekvatno. Ali taj moment nije ovaj tjedan, on nastupa sljedeći. Možemo o nevolji i tada.

Može li lakše, ljepše, prpošnije?

Sunce u Vagi je u padu. Ogledava se u drugima. Kada se Lav i u kome htio ogledati osim u ogledalu? To Sunce u Vagi željno je pljeska publike. Nema pljeska, nema realizacije, nema afirmacije. Ovisno je o drugima. Nažalost. Negdje u ovom svemu se ogleda i politička odnosno diplomatska situacija koja će se pogoršavati kako Vagino vrijeme ide. Dogovori i kompromisi će se teško postizati.

Najljepši moment ovog tjedna ipak bi bio s Mjesecom u Blizancima - željet će se svašta, pričat će se svašta, prebacivat će se s teme na temu. Postoji jedan trenutak u ovotjednoj astrološkoj vječnosti koji bi svakako trebalo iskoristiti, iako je samo tren. Mjesec u Blizancima, Venera u Lavu, Merkur u Vagi, može li lakše, ljepše i propošnije? Sumnjam. Nepodnošljiva lakoća postojanja, nije Kunderina, ali je zračno-vatrena.

Zašto su vam lagali

I riječ dvije o Saturnu koji je po novom u Strijelcu. On vam je kao Đelo Hadžiselimović, vrlo kvalitetan odabir edukativnih serijala. Površnost i osrednjost je Saturnu zastrašujuća, a Strijelac filozofski širok ipak ne može podnijeti blizanačku brzopletost. Nema direktnog aspekta između ova dva znaka osim na početku ulaska Mjeseca u Blizance, ali težinica se osjeća. Blizancima dolaze napete dvije i pol godine života. Ako vas zanima kako je to, pitajte nekog Bika ili Lava, nemojte Škorpiona, njega ne pitajte ništa, oni još zbrajaju mrtve - ideale :)

I za kraj, i dalje smo u tjednu verbalne manipulacije, ali dvostruka retrogradnost Merkura i Plutona donosi dvostruki A-HA efekt. Shvatit ćete kako vas se kuhalo, kako vam se lagalo. Nezgodan aspekt za onog drugog. Bravo za vas.