Nova slika ljubavi

Što smo dramile, dramile smo :-), u četvrtak postajemo pragmatične. Venera pakira kofer, ostavlja perjanicu Lava nakon četiri mjeseca i prelazi u Djevicu. Djevicu proganja stigma čistoće, praktičnosti i jasnoće, nalazi se nasuprot Riba, a kod Riba može sve i ne mora ništa, tamo su vode mutne, duboke, podložne plimama i osekama.

Iako, ne dajte se zavarati, Venera u Djevici zna biti zavodljivija nego što mislite, samo se sramežljivo skriva. Ulaskom u Djevicu, radit će neke vrlo korisne aspekte, susreće Marsa, Jupitera i Plutona pa je vrlo izgledno da vam ljubavni život neće završiti u vešeraju.

Iako će Venera graditi aspekte za neki dobar ljubavni ka-bum! prvo ju ovaj tjedan, točnije u subotu, čeka Saturn. Stoga ne planirajte 50 nijansi sive do daljnjega. Venera kvadrat Saturn aspekt je u ulozi ljubavnog prigušivača. Zapečatit će kraj svega onoga što ne služi, što nije dobro, što ne radi, što nam ne čini dobro, od čega se ne osjećamo dobro. Nosi ciklus evaluacije i reevaluacije, ponosa i poniznosti, introspekcija samopoštovanja, samovrednovanja. Što sam sebi? Što volim? Što me čini sretnim? Glumim zadovoljstvo ili ga živim?

Pripazite čijim osjećajima se igrate i tko se igra vašim. Ili ćete možda zahladnjeti odnos sa sestrom ili prijateljicom, ovaj prigušivač i takve odnose prigušuje.

Pazite na srce

Netko će možda zaviriti nakon četiri mjeseca Venere u Lavu u novčanik i vidjeti pustoš. Djevica može osjetiti krivnju zbog sveg uzalud potrošenog novca.

Najbolja vijest ovog tjedna nastupa u petak. Merkur prestaje biti retrogradan. Dežurni krivac prestaje biti odgovoran za kvarove i komunikacijske kolapse, iako do 15 stupnjeva Vage kreće se u sjeni, pa je ipak i dalje na snazi upozorenje: Oprezno s čitanjem sitnih slova u ugovorima, oprezno s popunjavam dokumenata i papira. Čitaj dvaput provjeraj triput. Učinite Djevicu u sebi sretnom.

Osim spomentog, dominaciju tjedna ima i Sunce u Vagi, koje ide u opoziciju s Uranom. Uvijek sjajna prilika da se napravi radikalna promjena u životu. Ako ljubavnog života nema, ne bi bilo loše napraviti naglo polukružno okretanje. Bilo kako bilo, ovaj tjedan pazite na tuđa i svoja srca.