Venera je prošlog tjedna ušla  u Djevicu, iako astrolozi ovaj položaj zovu "u padu" netko ipak mora s ljubavlju suđe oprati, kamenac ostrugati, noseve obrisati, čajeve skuhati, znojno čelo obrisati. Malo respekta za ovu bismo njegovateljicu trebali imati. Venerijanske teme od petka se svode na nekoliko praktičnih koraka:

Je li praktično?
Koliko vremena ili novca stoji?
Je li stabilno?
Dugoročno?
Održivo?
Može li pomoći?
Je li zdravo i ljekovito?

Je, dobro ste shvatili, neće se baš previše frajera zadržati. U jednom komičnom prijevodu, to bi na primjer značilo: umjetne trepavice se ne ugrađuju da bi vam oči bile ljepše ili da bi zamamnije zavodile, nego zato što se budite kao da ste već našminkani i stignete oribati kupaonicu, uštedjele ste vrijeme dok čekate 2,3 sloja maskare da se osuše. Dodajmo tome da je možda i isplativije. 

Venera kvadrat Saturn još malo djeluje, iako je egzaktni aspekt prošao, Venera pod njim priznaje da je nemoćna nad snažnim emocijama i priznaje da ne zna s njima hendlati. Klecnula koljena? Iako, vjeruje ona da će viša sila riješiti situaciju koja nastupa ovaj tjedan kada dođe u opoziciju s Neptunom. Hoće, Neptun je ostvarenje snova, ali i teška halucinacija. Uzda se u viši božanski plan i premda većini promatrača izgleda kao da je sišla s uma, vjera ju je njena spasila. Nadajmo se. S obzirom na to da se sprema naletjeti i na Pluton, moć regeneracije nakon rehabilitacije je vrlo izgledna.
Ovaj već bivši retrogradni Merkur pokvario je toliko kompjutera i mobitela, hakirao je po dating stranicama, razotkrio ekipu in flagranti, naotkrivao se tajni raskrinkao manipulatore. Naradio se. Ako ste ga pametno iskoristili, promijenili ste način komuniciranja s okolinom. Malo ste zakočili. I evo ga od četvrtka sa znatnom vrtoglavicom počinje svoj put kroz "sjenu" za početak sa Saturnom utvrđuje gradivo. Ovaj aspekt daje razumijevanje i pomoć da se možda gorčina doživljenog lakše proguta.  
Hit tjedna je odmah u utorak, Mladi Mjesec u Vagi. Vrijeme je za novi početak. Koji će se remiksirati par puta, mijenjati smjer uz šok ili dva. Mladi mjesec u Vagi odnosit će se na temu partnerstva. Should I stay or shoud I go, za taj stih pobrinut će se Uran u Ovnu. Drastični obrati u vezama i odnosima, nismo svi za biti u istom krevetu, možda se samo dogovorite za odvojene spavaće sobe. Ili suprotno, baš za jednu, da uštedite na grijanju. I sve je u praktičnoj Djevici pa ne brinite, trenutno su svi ziheraši na sigurnom.
Prekrasan trigon između Jupitera u Djevici i Plutona u Jarcu je aktivan za vrijeme Mladog Mjeseca, ovo je vrlo radosna vijest za one koji žele krenuti u nove poslovne pothvate. Jarčeva praktičnost u kombinaciji s pragmatičnošću Djevice ima razloga za optimizam. Dodamo li još k tome Mars u Djevici, dobit ćemo odličan katalizator. Mars je aktivan i gura nas da idemo. Ako ste čekali pravo vrijeme za potez, to je sada.
Sve u svemu, nije nam loš tjedan, a bolji još dolaze. Budite dobri, radite, trudite se, crnčite i trošite ovu Djevicu. A onda tamo negdje za nekoliko ćemo se minglati družiti i zabavljati s Vagom.