Ubrzane promjene

Saturn u Strijelcu i Jupiter u Djevici već su prošle, 2015. godine pokrenuli nove trendove razvoja. Svakodnevni život postao je dinamično središte u kojem svatko od nas može učiniti pozitivnu promjenu. Bolja organizacija obaveza i posla, bolja suradnja, učinkovitije trošenje resursa, nadahnuće prirodom, zdrava prehrana i kultura tijela unijeli su optimizam u naše živote.

Duhovne potrage i učenje pojačali su unutrašnji osjećaj svrhe. U 2016. nastavljamo istim smjerovima razvoja. Prilika je to da izbrusimo svoje vještine do savršenstva, da budemo samokritični kako bismo još boljim odabirom iz svojih životnih iskustava izvukli najbolje rezultate.

Planeti u 2016. naglašavaju promjenjivu i prilagodljivu energiju koja ubrzava promjene. Spremniji smo na osobne prilagodbe, na puštanje i praštanje. Može nam se povremeno činiti da gubimo i ono malo kontrole za koju smo mislili da je imamo u životu. Prilika je to da se povremeno prepustimo tokovima života. Dopustimo da nas nepredvidivi događaji ponesu u pravcu koji mi sami ne možemo kontrolirati, ali nas može pozitivno iznenaditi.

Pročitajte najprije podznak pa potom znak

Nesputanom tokovima života najlakše će se prepustiti Blizanci i Djevica, Strijelac i Ribe. Oslanjajući se na svoju inteligenciju, intuiciju i često na sreću, 2016. može im donijeti neočekivane zaokrete, osvježavajuće promjene i osjećaj životnog uzbuđenja. Otvaranje životnih perspektiva kroz putovanja, duhovne izazove, učenje i susrete s različitim kulturama bodrit će do jeseni Bika i Jarca, Raka i Škorpiona. Napetost između pravila i želje za slobodom preoblikovat će osjećaj svrhe Ovna i Lava, Vage i Vodenjaka. 

Sredinom rujna Jupiter ulazi u znak Vage, što usmjerava naše interese i otvara mogućnosti širenja na novim područjima života.

Pisanje godišnjih astroloških prognoza nikad nije lak zadatak, jer je teško sažeti bogatstvo simbolike te ga uobličiti na općenit način. Zbog astroloških tehnika na kojima se bazira općeniti godišnji horoskop, prvo pročitajte znak u kojem se nalazi vaš podznak, pa tek onda znak u kojem se nalazi vaše Sunce. Pokušajte biti kreativni i povezati dobivene informacije. Tako ćete produbiti razumijevanje tema koje će obilježiti vašu godinu.

horo ovan
Profimedia horo ovan
Ovan: Učenje i prilagodba

Poslovni izazovi i svakodnevna organizacija posla ne padaju vam teško ako radite ono što volite. Ako još niste napravili potrebne promjene u poslu, nemojte oklijevati jer vam se otvaraju velike perspektive, mogućnosti putovanja i nastavak ili nadogradnja vašeg postojećeg stupnja obrazovanja. Premda ste vrlo neovisni, s takvom se lakoćom prilagođavate uvjetima okoline da iznenađujete i sami sebe.

Najveće prepreke koje će probuditi vašu natjecateljsku narav i borbenost dolaze iz vaše nespremnosti da se priklonite općeprihvaćenim stavovima. Svoja uvjerenja zastupate s velikim žarom, pa ćete se ponekad osjećati kao crna ovca. No istovremeno, ako samo malo popustite, možete svoj svjetonazor obogatiti dubljim razumijevanjem stvarnosti.

Od sredine rujna bračni život dolazi u središte pozornosti. Spremni ste dopustiti bračnom ili poslovnom partneru da preuzme vodstvo jer će vam tako ostati više slobodnog vremena za istraživanje vlastitih projekata. Ljubav i snaga intimne veze najsnažniji su oslonac i izvor radosti.

Bik: Snaga ljubavi

Izuzetno sretno razdoblje u ljubavi nastavlja se i ove godine. Intimna ljubav, ljubav prema djeci ili prema stvaralačkom projektu u koji ste uložili čitavo svoje srce učvršćuju vaše samopouzdanje. Cvjetaju kreativnost i osjećaj da vaš život ima dublje značenje, da iza sebe možete ostaviti neki značajan trag.

Kroz ljubav i partnerske odnose testirate svoj vlastiti identitet, dokazujete se i, ako je potrebno, radite prilagodbe. Inače niste skloni promjenama pa ćete iznenaditi sami sebe spremnošću da istražujete nove načine ponašanja i komunikacije. Spremni ste na duboke psihološke uvide koji vam pomažu da se riješite strahova.

Nemojte oklijevati o svojim strahovima razgovarati s psihologom ili na nekoj kreativnoj radionici sami raditi na dubljem razumijevanju svoje nutrine. Podrška ste prijateljima koji su se našli u nevolji. Od sredine rujna svoje ćete vrijeme pažljivije raspoređivati. Želite se više posvetiti sebi, a najbolje je započeti vježbanjem i brigom o prehrani.