Eureka!

Kada vam netko ovaj tjedan bude nestrpljivo skakao u rečenicu i govorio nešto što nema nikakve veze s temom o kojoj razgovarate, k tome još bubne nešto što zdravoj logici ne drži vodu i pitate ga: "Odakle ti to", odgovor će vjerojatno biti: "Nemam pojma!". Onda će objašnjavati kako je došao do tog zaključka, kaotično i napreskokce iznositi misli, a vama će iznad glave samo ostati upitnik. To će biti konjunkcija Merkura i Urana.

Kada u prometu primijetite da se dosta nestrpljivo trubi jer onaj koji je prvi na semaforu nije krenuo odmah dok se žuto pretvaralo u zeleno, i to će biti Merkur Uran jer on ne podnosi čekanje, ne podnosi miran tempo, sad, odmah, ovu sekundu mora se krenuti, pitati, mora se moći, provesti, znati.

Imajte milosti ako vam netko ovaj tjedan bude ispaljivao živac, možda u svojoj natalnoj karti ima konjunkciju Merkura i Urana, vjerujte, nije mu lako. Ima kaotičan mozak koji misli 24 sata dnevno (vjerojatno i kada spava), istodobno obrađuje 7 tema i 6 ih se ubacuje u misaoni proces bez reda i redoslijeda, a sve kao bljesak munje, dođe i ode, skupljač je mora informacija na nesvjesnoj razini, umreživač neumreživog koji izbacuje šašave rezultate, toliko genijalne da ni sam u njih nekada ne vjeruje.

Misli šokiraju, informacije stižu ni od kud, rješenja isto tako. Aspekt vrlo čest kod pionira istraživača, pa i uzvik: "Eureka!".

Šok

Nervoza, nemirne ruke, nemirne misli, tikovi, treskanje, nestrpljenje, nekontrolirano izbrbljavanje, uznemirenost izazvana rutinom dnevnih poslova i praćenjem tempa drugih, nemogućnost prilagodbe, nemogućnost konvencionalnog ponašanja, razmišljanja i prihvaćanja stvari. Sve je to nervozna, vrrrlo nervozna konjunkcija Merkura i Urana u Ovnu.

I sad, da ja samo to na nebu, bilo bi nam u najmanju ruku zabavno, doznali bismo svašta, otkrili svašta, riješili svašta i završili sve što treba biti gotovo po normalnom Merkuru do petka, da nije još i Merkura u kvadratu s Plutonom. Manipuliranje mišljenjem i informacijama, destruktivne misli, fanatične misli, opsesivne misli, provokator, detektiv, istraživač tamne strane namjere i uma.

I kada ih spojimo, možemo reći da će, primjerice, nas netko ili ćemo mi nekoga šokirati otkrićem i bez imalo zadrške suočiti sa situacijom ili informacijom koja je bila dobro zakopana.

Aprilililili!

Merkur kvadrat Pluton također je moćan kao i Merkur konjunkcija Uran, moćnih misli, ali iskazuje se na manje ugodan i konstruktivan način. Stoga, ovog tjedna možemo doći do genijalne ideje, otkrića i rješenja, ali ako pogrešno upotrijebimo aspekt Merkura i Plutona, opsesija nas može nagnati na pogrešan put, naše genijalno otkriće moglo bi završiti kao Frankensteinov projekt, briljantno ali jezivo.

Pazite kome se povjeravate ovaj tjedan, ali već ste se možda i povjerili pa će informacija bez najave odlepršati u eter. I ne zaboravite da je ovaj tjedan 1. travnja, Fool's day! Iako je aspekt u petak već u odlasku, svejedno, fore će biti dobro smišljene, opako originalne, a mogle bi i šokirati. Stoga, oprez dok sjedate na nečiji dobar štos! Molimo ne smetnite s uma ako spremate spačku - tko pod drugim jamu kopa...