Brani nas od bolesti

Planet Neptun dobio je ime po rimskom bogu mora i oceana. Simbolizira energije koje poput voda i oceana postoje u našem fizičkom tijelu ili teku nesvjesnim dijelovima naše psihe. U fizičkom tijelu Neptun simbolizira sve tekućine tijela. To su, primjerice, krv, limfni sustav, hormoni. On simbolički vlada imunosnim sustavom koji nas brani od bolesti.

S Neptunom možemo zaroniti u vlastiti ocean emocija, stvaralačkog kaosa, nadahnuća, ali i dubokog pročišćavanja. Neptun se povezuje s dubokom vjerom, univerzalnim suosjećanjem i ljubavi.

Nevidljivi aspekti našeg postojanja

Voda koja simbolizira njegov način djelovanja vrlo jasno nas upućuje na pročišćavanje, ispiranje, iscjeljujuću snagu vode. SPA, na latinskom sanus per aquam (zdravlje iz vode), danas je popularan pojam koji se često pogrešno koristi, no upućuje nas i na neptunovski način iscjeljivanja. Istraživanja o „sjećanju“ vode i o tome da voda prenosi informacije te reagira na vanjske podražaje, na osjećaje i glazbu, potvrđuju snagu vode koju možemo mudro koristiti kako bismo se obnovili.

Neptun simbolizira one nevidljive aspekte našeg postojanja. To su naši osjećaji, opažanja, raspoloženja, obrasci misli. To je i energetsko tijelo, naša aura. Neptun nas podsjeća da upravo te energije snažno utječu na naše zdravlje, posebno na naš imunosni sustav. Mašta i snovi hrana su kojom možemo osnažiti svoj imunosni sustav, poručuje nam Neptun.

Vjera i molitva

Upravo zato pozitivan stav, vizualizacija, vjera i molitva predstavljaju širok spektar Neptunovih lijekova. Poznati su brojni slučajevi samoiscjeljenja pomoću duboke vjere i pozitivnog mišljenja.

Neptun, kojeg svatko od nas ima u svom horoskopu, pomaže nam da se uzdignemo iznad uobičajene percepcije stvarnosti i da se povežemo s većim, sveobuhvatnim energijama prirode i svemira. A takvo stanje možemo postići i meditacijom i slušanjem glazbe.

Znanstvena istraživanja potvrdila su da je proces izlječenja brži i učinkovitiji ako sam pacijent vjeruje u ozdravljenje. To je razlog zašto je placebo djelotvoran. Placebo – lijek koji se koristi za sugestivan učinak na liječenje – potvrđuje neptunovski princip kako vjera u svim oblicima ima dubok učinak na zdravlje.

Jeste li "neptunovac"?

Neptun vlada znakom Riba pa svi koji u tom znaku imaju Sunce, Mjesec ili podznak mogu se smatrati „neptunovcima“. Tu se ubrajaju i svi oni koji u natalnom horoskopu imaju posebno istaknut ovaj planet. „Neptunovci“, s jedne strane, mogu biti posebno osjetljivi na lijekove, alkohol, izrazito stimulirajuću hranu, zaraze i prehlade, no, s druge strane, potpuno će se obnoviti, pročistiti i postići cjelovitost pomoću pozitivnih misli, vjere, molitve ili meditacije.

Odlično reagiraju na sve metode liječenja koje koriste vodu, na terapiju glazbom, aromaterapiju, homeopatiju. Takve osobe, zahvaljujući svom senzibilitetu, mogu se i same uspješno baviti iscjeljivanjem drugih. Ako u svom horoskopu nemate posebno istaknute neptunovske energije, to ne znači da ne možete uspješno koristiti ove načine iscjeljivanja. Možda ih nećete doživjeti tako intenzivno, no oni su ipak vrlo učinkoviti.

Snaga ljubavi

Raditi s arhetipom Neptuna znači naučiti ploviti nestalnim vodama vlastitog unutrašnjeg svijeta, svijeta osjećaja, nadahnuća i nesvjesnog. To znači naučiti održati ravnotežu i prilagodljivost kad se suočimo s problemima i kušnjama. Voda je element koji će uvijek pronaći put kad joj se na putu stvori prepreka, pa nam tako i Neptun daje fluidnost, snalažljivost i neustrašivost da u svakoj životnoj situaciji zadržimo svoju snagu i otpornost te pronađemo rješenje.

Iznad svega, Neptun nas podsjeća na snagu ljubavi! Ljubav je temelj vjere, suosjećanja, temelj naše unutrašnje snage. Kad volimo i kad smo voljeni, imamo čvrsto uporište za stvaranje dobrog zdravlja i osjećaja cjelovitosti.

Neptun i Pluton - katalizatori promjene u nama