Vrijedi(m) li?

Svaka pozicija planeta u nekom znaku mogla bi se opisivati danima, ako ne i mjesecima. Pogotovo ako je u pitanju „trik“ pozicija kao ova s kojom smo vezani neko vrijeme – Venera u Djevici.

Njena se pozicija naziva debilitetom, loš smještaj, Venera, planet ljubavi u Djevici znaku logike, svi znamo da to dvoje nema što zajedno raditi.

Venera nije samo ljubav, iako nas najčešće baš to zanima. Pa gdje smo s ljubavlju? Nekoliko pitanja nam se može motati po glavi:

Vrijedim li?

Vrijedi li on/ona?

Vrijedi li ova veza?

Mogu li je popraviti?

Možemo li je popraviti?

Ubija li vezu ili ljubav rutina?

I najvažnije, ima li u našim svakodnevicom opterećenim životima mjesta za ljubav?

Analiza - paraliza!

Ovo su teme i odgovora nema, oni su u vama, svaka prava Djevica radi svoju analizu, ako ne i beskonačne analize. Analiza – paraliza, zato oprez! To je jedino upozorenje jer nema neke velike emocionalne podrške trenutnim događanjima, osim Sunca u Lavu koje se bliži trigonu s Uranom. I to je doista divan, ako ne i epski divan aspekt, erupcija života i volje koji je... teško živjeti u njegovoj najljepšoj verziji. Imajmo vjere da možemo biti najbolji mi. Uran je retrogradan i klonite se grandioznosti ako joj pozadina nije bajna. Sunce u Lavu je velik EGO, Uran mu je po Vodenjaku oponent, ali također velik EGO u svojeglavom OVNU.

Djevica je rutinski znak, pa i ljubav može biti rutina, obaveza, odrada, navika. Možda nam rješenje stoji u stihovima Parnog valjka: 

I samo ne daj nikada

Da nam ljubav bude navika

I samo ne daj, ne daj nikada

Da nam ljubav bude navika

Slušam, čujem,

Gledam i vidim

Otvaraš se kao cvijet

Tvoje mi oči

Kažu što želim

U njima leži sav moj svijet

Probudi me strah,

Ne bih da te izgubim

Samo ne znam kakve veze

Imaju godine s tim

Idem dalje ja s tobom zajedno

Dok je tebe, ništa drugo nije potrebno 

Stihovi imaju obećanje na kraju, izgleda da će se dobro promisliti i još bolje odlučiti. Imajte vjere. Vjera nije najjača strana Djevice, ona se voli oslanjati na činjenice, a Neptun je jak u Ribama. Svega pomalo i rješenje će biti pravo.

Izbjeći najveću zamku

Venera je i sve što volimo, a Djevica su svakodnevne obaveze. Svakodnevica je pritisnuta Saturnom, a i Marsom. Stoga, posao sljedećih dana može biti tlaka, što je i logično ako vam je godišnji odmor završio. Teško se vraćamo u rutinu. Situacija na nebu može nekome donijeti i neželjeni prekid radnog odnosa, lošije uvjete rada.  Slijedi malo teža svakodnevica sljedećih desetak dana...

Ni novac nije trenutno najsretnija tema, malo ćemo biti neskloni trošenju, neki su možda potpuno bez novca, bez isplaćene plaće. Utjeha je da se situacija kako Venera prolazi prvu neugodnu „bombardu“ sa Saturnom i Marsom u kvadratu i Neptunom u opoziciji kreće prema pozitivnijim okolnostima s Jupiterom i Plutonom.

No, svaki aspekt služi da preispitamo sebe, okolnosti i situaciju. Nema boljeg analitičara od Djevice, samo pazite da ne upadnete u njezinu možda najveću zamku, sitničavost, pretjeranu kritičnost, pretjeranu objektivnost. Istina je negdje na pola, a to će nam pokazati ona koja slijedi u rujnu, Venera u Vagi. Misaoni procesi početkom tjedna nisu najbistriji, ali kako tjedan odmiče, tako smo i mi pametniji jer Merkur gradi trigon s Plutonom a nakon toga konjunkciju s Jupiterom. Merkur-Jupiter je dosta dobar dogovor i ugovor.