S odvažnom energijom Škorpiona nema popuštanja ni zavaravanja – vrijeme je za pročišćavanje. Prva četvrt, 10. kolovoza, poziv je da se riješimo svih viškova koji nas guše – počnite s pospremanjem doma i brigom o tijelu. Znojenjem izbacite otrove, isprobajte novi način prehrane. Ispraznite ladice i ormare te zadržite samo ono što stvarno koristite. Škorpion, Rak i Ribe žele više od fizičkog pročišćavanja. Sve vrste emotivnog pročišćavanja donose izvanredne uvide. Bik, Lav i Vodenjak mogu riješiti neke neugodne obiteljske teme.

S uštapom u Vodenjaku, 18. kolovoza, važno je pogledati svijet iz drugačije perspektive. Samo tada možemo prepoznati što treba promijeniti da bismo krenuli naprijed. Lav, Ovan i Strijelac otvaraju si perspektive upoznavanjem novih ljudi. Vodenjak, Vaga i Blizanci trebaju putovati, otkrivati nova mjesta u svom gradu. Ribe, Rak i Škorpion trebaju si dopustiti sve ekscentričnosti kojih se inače srame. Bik, Djevica i Jarac trebaju kušati novu hranu, raditi stoj na glavi, preurediti stan!

Druga četvrt, 25. kolovoza, je u Blizancima. Opadajući Mjesec pomaže nam pustiti predrasude i očekivanja. Sve inovacije koje smo otkrili za uštapa u Vodenjaku potiču nas na daljnje učenje. Svoje navike lako mijenjamo i prilagođavamo novim znanjima. Blizanci, Djevica, Strijelac i Ribe upadaju u vrtlog novih poslova i druženja. Ne preostaje im ništa drugo nego se prepustiti i zgrabiti svaku sretnu priliku. Vaga i Vodenjak proživljavaju sretne ljubavne trenutke.

Mlađak u Djevici, 1. rujna, pomračit će Sunce, to je trenutak da preispitamo jesmo li zadovoljni zdravljem, organizacijom života, suradnjom s drugima. Praktična i stabilna energija usmjerava nas na svakodnevne teme, s posebnom pozornošću na sve što je zeleno, zdravo, organsko, prirodno, sirovo! Ako ste razmišljali da svako jutro započnete svježe pripremljenim zelenim sokom, da postanete vegetarijanac ili vegan, makrobiotičar ili sirovojedac – sad je pravi trenutak! Djevica, Bik i Jarac poboljšavaju svoju suradnju s drugima. Veliko zadovoljstvo pronalaze u nesebičnom pomaganju. Strijelac, Ribe i Blizanci urednije uravnotežuju poslovni i obiteljski život, čime će usrećiti mnoge oko sebe.