Koji ste znak u jyotishu?

Kao što smo već govorili o tranzitu Saturna i Marsa, u kolovozu će biti intenzivan i težak. S druge strane, Jupiter će promijeniti znak, a puno planeta će ovaj mjesec biti u Lavu i Djevici. Također, ovo će biti mjesec jedinstven po tome što će se dogoditi četiri planetarna rata.

Kolovoz je započeo tranzitom Venere u Lavu, kojoj se pridružio Merkur. S druge strane, u Lavu se nalazi Jupiter i Sjeverni Mjesečev čvor – Rahu, a to donosi veliku pozornost i intenzitet koji će Vodenjacima u jyotishu donijeti dobre prilike u odnosima, pogotovo ženama.

Saturn izlazi iz retrogradnosti u Škorpionu 13. kolovoza. Međutim, njegovo sporo kretanje može uzrokovati da se snažno može osjetiti njegova prisutnost. Budite oprezni u tjednu prije i poslije.

Sunce se vraća u znak Lava 16. kolovoza, što donosi snagu i želju za uspjehom. Intelektualne aktivnosti dolaze u prvi plan za Ovna i Lava. Škorpioni imaju mogućnosti za napredovanje u karijeri.

šiva
Shutterstock šiva
Pun Mjesec u Vodenjaku

Pun Mjesec će biti 18. kolovoza. Svaki pun Mjesec u indijskoj tradiciji ima naziv, a ovaj se zove Shravana Purnima. Mjesec je pun u Vodenjaku u sazviježđu Dhanishta. Jedan od simbola Dhanishte je bubanj, a njime vlada Shiva. Inače, Indijci na ovaj dan rade obrede i mantraju mantre za Shivu. Ovaj dan je dobar za poslovne uspjehe, ali donosi svađe u odnosima. Budući da pun Mjesec pojačava emocije, budite svjesni da smanjite one negativne.

Merkur se vraća u Djevicu 19. kolovoza i ulazi u konjunkciju s Jupiterom. Oba planeta označava komunikaciju i obrazovanje. Ipak, one će stvoriti planetarni rat od 20 do 24 kolovoza. Ova kombinacije nije teška i donosi intelektualne potrage i jaku analitičnost.

Planetarni ratovi

Najteži položaj jest zadnja bitka od 22. kolovoza do 26. kolovoza. Tada Mars i Saturn stvaraju drugi planetarni rat. Ovaj tranzit će nam donijeti političke i rasne podjele i veće probleme u svijetu. Ovo je tjedan u kojem morate biti oprezniji nego ikad prije vezano uz izbore koje donosite. Nije vrijeme za velike odluke.  

Venera prelazi u znak Djevice (to je pad Venere) 25. kolovoza. Oslabljen planet znači da će se po pitanju ljubavi trebati puno više raditi nego inače. Sljedećeg dana, Venera i Jupiter započet će još jedan planetarni rat u znaku Djevice koji će trajati tri dana. Venera slijedi put želje, a Jupiter teži duhovnosti. Ovo znači mnoga razilaženja u odnosu.

Istodobno, Merkur i Venera će biti u ratu 28. kolovoza i 29. kolovoza. Venera će izgubiti na svojoj snazi i Merkurova kritika i sitničarenje će gasiti aspekt ljubavi.

Čeka nas dosta naporan kolovoz koji će donijeti dosta jak aspekt u zaljubljivanju i odnosima, ali istodobno teškoće po pitanju životnih ciljeva, kao i teških situacija u našoj okolini. Meditacija ili duhovna praksa sada trebaju biti primarne.