Prošli tjedan je za neke od nas bio hektičan. Ovaj ima svoje izazove, ali započinje s Mjesecom u Biku, sugestija bi bila da nakon ručka prilegnete i odmorite. Bik se voli odmoriti, opustiti.

I to bi bilo to od opuštanja :-) za ovaj tjedan.

Egzaktan susret Marsa i Plutona drmat će ovim tjednom. Rušite ili gradite? Sve u astrologiji je u ciklusima, pa tako i ovaj aspekt, koji je zadnji put bio u studenom 2014. godine. Prisjetite se teme. Tu negdje ide nastavak priče ili potpuno demoliranje i gradnja iznova.

Sunce prelazi iz "miroljubive" Vage u Škorpiona, on za razliku od Vage ne teži kvazi harmoniji i balansu po svaku cijenu, dapače, sa Škorpionom nema repova i nedorečenosti. 

No, Merkur je i dalje u Vagi, blago demoliran od Plutona i kreće se prema Uranu. Očekivati možemo... šok i nevjericu, u dobru i zlu, kako za koga. Venera, za razliku od Sunca, prelazi u znak vječnog optimizma, u znak Strijelca. Sve teme odnosa poprimaju vedriji ton pa i sama komunikacija jer Merkur je ipak u Vagi, on voli čuti od Strijelca da je sve fantastično i da se događa baš prelijepo i da sivih oblaka nema nigdje. Vjeruje se u više i bolje već od utorka.

Ono što će možda nekima biti važno, Škorpionima  sigurno, ovo je dosta seksi tjedan. Ljubavni, ali i svi drugi odnosi dobivaju na zamahu.

Kako smo rekli, sve se događa u ciklusima, ono što slijedi je Venera kvadrat Neptun sljedećeg tjedna, kao i Venera Saturn. Pa ovaj tjedan već govori o sljedećem. Astrologija ne služi sugeriranju, ona je samo navigacija. Venera i Neptun u kvadratu kaže da je moguće da netko fantazira na najjače, Saturn će biti taj odmah iza ovog kvadrata u konjunkciji s Venerom - u tom kamenom krilu primit će informaciju  koliko je moguće od nemogućeg.

Mjesec u Raku, pa time i sve Rakove, čeka jedan ne nužno ugodan kraj tjedna jer su kardinalni znakovi ponovo kao i za vrijeme punog Mjeseca aktivni. Ne brinite se, nakon toga stiže Mjesec u Lavu, a nema toga čemu Lav ne može reći "pih!" i okrenuti obilato u svoju korist. Rakovi, gledajte na cijelu situaciju kao nešto pozitivno i za vaše veće dobro.