Ovaj tjedan će obilježiti nekoliko tranzita. Prvi i najvažniji je Mjesec u Škorpionu i odnosi se na ponedjeljak, utorak i srijedu, kada ne preporučujem donošenje važnih odluka.

Emocije će biti jače naglašene, pogotovo one vezane uz prošlost. Ljubomora i posesivnost koje nisu riješene u prošlosti, sada se mogu vraćati kroz razgovore koji će opet probuditi te emocije. Obično se radi o jednoj riječi ili rečenici koja može pokrenuti nesvjesni proces u kojem se traži osvještavanje tih emocija.

Dakle, takve emocije ne dolaze jer je loša konstelacija, već konstelacija vadi potisnute sadržaje i nesvjesne konflikte kako bi bili osviješteni. Što je teža konstelacija, to nam više pomaže da vidimo ono što je ostalo neosviješteno. 

Drugi tranzit je Merkurov ulazak u Strijelca, koji će otvoriti komunikaciju, odnosno možemo reći da će ona biti puno bolja nego što je bila u proteklih nepunih mjesec dana. Ovaj položaj naglašava teme koje se tiču života, točnije filozofije života. Uglavnom, Merkur sada daje optimističniju komunikaciju.

Treći tranzit je prelazak Venere u Jarca, što znači da optimistično i idealistično poimanje ljubavi sada ulazi u razdoblje sigurnosti i razmišljanje o sigurnosti u odnosu, pa pripazite da u vezi ne prevladaju stavovi materijalizma i emocionalne zatvorenosti.