Ljubav je davanje sebe

Tjedan će obilježiti nekoliko novih tranzita. Kako smo rekli, prošli tjedan Venera je ušla u znak Jarca. Ono što je potrebno objasniti jest da svaki znak ima tri sazviježđa u jyotishu, a Venera se do 11. 12. 2016. nalazi u sazviježđu Uttarashada. To je jedno od najpovoljnijih sazviježđa i u njemu se Venera osjeća dobro. Specifičnost ovog sazviježđa i Venere jest da je tada dobro učiti o ljubavi kroz literaturu. To je i najvažnija poruka o ljubavi jer većina je zaljubljena u mit o ljubavi i u idealne partnere kao spasitelje.

Jungova psihoterapija naziva to zaljubljenost u arhetip junaka, gdje žena u partneru nesvjesno traži spasitelja, što u velikom broju slučajeva donosi razočaranje u odnosima, pogotovo nakon tridesete godine. Kada se nauči da je ljubav davanje sebe, onda se stječe snaga i oko vas se stvara atmosfera koja privlači takvog partnera koji je sposoban za primanje i davanje. Ovaj savjet je bitan jer Venera se približava Marsu koji donosi zaljubljivanja, a to znači da, ukoliko to vaša karta pokazuje, može donijeti podosta zabluda.

Povoljno vrijeme za učenje vještina

Drugi aspekt u ovom tjednu je parivartan joga ili zamjena mjesta Merkura i Strijelca. Ova kombinacija daje izrazitu snagu učenja i polaganja ispita. Jako pozitivan aspekt koji bi trebalo što bolje iskoristiti, ne samo za učenje već i za upis onoga sto ste naumili završiti. Ono što će obilježiti jedno dulje razdoblje odličnog obrazovanja, također je tranzit Jupitera u sazviježđu Chitre od 4. 12. 2016. koji još više pojačava aspekt učenja i znanja. Možemo reći da je ovo izrazito povoljno vrijeme za učenje vještina.

Treći aspekt koji vlada do 8. 12. 2016. je kalasarpa joga koja vam može stvarati nervozu, kao i želju da se novac zaradi na riskantan način.

Možemo zaključiti da je ovo tjedan koji daje naglasak na znanju i učenju, kako u ljubavi, tako i ostalih vještina.