Mistični pravokutnik

Iako pun Mjesec u srijedu zbog utjecaja Saturna donosi i nešto neraspoloženja i udaljavanja u bliskim odnosima, slika je mnogo složenija te je pozitivnih aspekata kudikamo više nego onih izazovnih, navodi astrolog Jamie Partridge.

"Zajedno oni tvore Mistični pravokutnik, konfiguraciju što upućuje na napetosti i sukob, ali također na načine razrješenja toga sukoba." Kompleksnosti pridonosi i sedam fiksnih zvijezda uz posljednji puni Mjesec ove godine. "Slično kao i Mistični pravokutnik, te zvijezde upozoravaju na neke rasprave i remećenje harmonije, ali isto tako i na mirno razrješenje i sreću."

Emocionalna harmonija

Pun Mjesec usmjerava vašu pozornost na sve vrste veza – i sam pun Mjesec u vezi je s mlađakom koji mu prethodi, podsjeća astrolog. Projekti koje ste počeli u to doba sad se mogu fino prilagoditi ili dovršiti te dati plodove. Puni Mjesec može se gledati i kao potreba za emocionalnim prilagođavanjem ili dopunjavanjem vezanim uz teme koje je istaknuo taj mlađak.

"Budući da lunarne kvalitete emocija i instinkta vrhunac dosežu za punog Mjeseca, možete objektivno i uravnoteženo sagledati svoje bliske veze", kaže astrolog, podsjećajući kako se utjecaj punog Mjeseca osjeća dva tjedna, do mlađaka 29. prosinca. Stoga je upravo blagdansko doba idealno da iskoristimo to što je intenziviran dodir s vlastitim emocionalnim potrebama i željama kao i onima drugih ljudi te uvidimo postoji li neravnoteža u našim odnosima, a zatim se potrudimo ponovno uspostaviti harmoniju.