S uštapom u Blizancima, 14. prosinca, istražite što znači prepustiti se spontanom toku života. Nemojte raditi ništa što zahtijeva veliku koncentraciju. Svi ćemo lakše komunicirati i rješavati mnoge nejasnoće. Jarac, Djevica, Bik i Škorpion ne osjećaju se lagodno bez plana, no spontanost donosi zanimljiva rješenja. Društveni kontakti i obaveze kojima ne mogu reći ne dovode Vagu, Vodenjaka, Lava i Ovna u stanje kaosa, no taj kaos daje im osjećaj životnosti. Rak i Ribe dobro se snalaze u pomalo kaotičnom stanju. Blizanci i Strijelac uspješno će završiti neke dugotrajne projekte. Zadovoljni sobom, napokon će se odmoriti.

Zimski solsticij, 21. prosinca, trenutak je da u sebi pronađemo svjetlost koja nas vodi u novi ciklus života. Preispitujemo: Što osjećam? Kako mogu poboljšati sebe i svoje životne uvjete? Ovo je razdoblje prihvaćanja i puštanja. A to je sve lakše uz drugu Mjesečevu četvrt u Djevici. Za Djevicu, Blizance, Strijelca i Ribe trenutak je za vrlo značajne nove početke. No za žestokog Ovna i Škorpiona, za dominantnog Bika, Lava i Vodenjaka te pokroviteljskog Raka, neodlučnu Vagu i pribranog Jarca prihvaćanje i puštanje može biti izazovno!

Mlađak u Jarcu, 29. prosinca, pravi je trenutak za novogodišnje odluke. Možemo sagledati  stvari kakve jesu, postaviti realne ciljeve za koje smo spremni disciplinirano raditi. Jarac, Djevica i Bik pažljivi su u planiranju, korak po korak stvaraju čvrstu strategiju. Ribe, Rak i Strijelac u odlukama daju prednost spontanosti i kreativnosti. Blizanci, Vodenjak i Vaga trebaju više vremena za promišljanje, važno im je što drugi misle o njihovim odlukama. Ovan, Lav i Škorpion nepokolebljivo vjeruju u sebe. Bez puno planiranja znaju kako se dokazati i dobiti ono što žele!

Prva četvrt u Ovnu, 5. siječnja, prvi je test odlučnosti koji će pokazati možemo li ustrajati u novim odlukama. Energija Ovna daje nam svima hrabrost i spremnost da djelujemo. Moramo sami sebi dokazati da možemo uspjeti. Ovan i Vaga prepoznaju da će trebati više rada i upornosti nego što im se činilo, nestrp­ljivost ih čini nervoznima. Jarac i Rak osjećaju golemo buđenje ambicije. Lav, Strijelac, Vodenjak i Blizanci moraju biti spremni na neočekivanu priliku koju treba brzo zgrabiti.