Koncentrirajmo se na ono što nam čini dobro

Sensina stalna suradnica, astrologinja Senka Ljubić, kaže da nam uštap u Raku 12. siječnja jasno pokazuje što nam je najviše potrebno. Koncentrirajmo se na ono u čemu smo dobri i na ono što nam čini dobro. Rak, Jarac, Ovan i Vaga ne bi smjeli potiskivati ljutnju i zamjerke, loše osjećaje. Razgovarajte o svemu što vas tišti, pokažite svoju ranjivu stranu, potražite rame za plakanje.

Škorpion, Ribe, Bik i Djevica imaju odlično razdoblje u kojem im snagu daje ljubav i podrška voljene osobe, djece, obitelji i prijatelja. Blizanci i Strijelac sigurnost pronalaze u materijalnoj strani života, pažljivije upravljaju svojim novcem. Vodenjak i Lav spremno pomažu drugima. Tako hrane svoju potrebu da osjete poštovanje i ljubav.

Otpuštanje toksičnih stvari iz života

Doreen Virtue, terapeutkinja i autorica knjiga o samopomoći kaže da je ovaj pun Mjesec u Raku vrijeme za otpuštanje, osobito onoga što vam izaziva stres i zabrinjava vas.

Prekinite nezdravu situaciju i uživajte u novim vratima što će se otvoriti kao posljedica toga. Ona govori o napuštanju svega što je toksično, ovisničko, o ponašanju za koje duboko u sebi znate da loše utječe na vaše samopouzdanje i ne služi vašoj svrsi; možda toksina ima u vašoj prehrani, a možda u vašem životu na drugi način poput posla, odnosa, mjesta stanovanja, načina na koji tretirate sami sebe… "Vrijeme je da to pustite da ode", kaže Doreen.

Duboko udahnite i kažite: "Dragi Bože, Isuse, arhanđele Mihaele, molim Te, pomozi mi da otpustim sve što ne služi za moje najviše i najveće dobro. Molim Te, pomozi svima nama da više ne žudimo za dramom, toksinima, ovisničkim iskustvima ili tvarima, pomozi nam da to otpustimo." To u nama nije stvorio Bog, objašnjava Doreen Virtue, to su mehanizmi koji pomažu da se s nečim nosimo i djeluju privremeno, no dugoročno nam štete, i toga smo duboko u sebi svjesni.