Uštap u Raku, 12. siječnja, jasno nam pokazuje što nam je najviše potrebno, koje odluke trebamo donijeti da nahranimo dijete u sebi. Koncentrirajmo se na ono u čemu smo dobri i na ono što nam čini dobro. Rak, Jarac, Ovan i Vaga ne bi smjeli potiskivati ljutnju i zamjerke, loše osjećaje. Razgovarajte o svemu što vas tišti, pokažite svoju ranjivu stranu, potražite rame za plakanje. Škorpion, Ribe, Bik i Djevica imaju odlično razdoblje u kojem im snagu daje ljubav i podrška voljene osobe, djece, obitelji i prijatelja. Blizanci i Strijelac sigurnost pronalaze u materijalnoj strani života, pažljivije upravljaju svojim novcem. Vodenjak i Lav spremno pomažu drugima. Tako hrane svoju potrebu da osjete poštovanje i ljubav.

Mlađak u Vodenjaku, 28. siječnja, budi nove namjere u našem osobnom razvoju. Želimo se izdvojiti iz prosječnosti, učiniti svoj život drugačijim, uzbudljivijim. Zato nas svakodnevna rutina i obaveze živciraju. Tražimo nove načine kako odraditi ono što moramo. Važan je trenutak za Vodenjaka, Blizance i Vagu koji se nestrpljivo i pomalo nervozno upuštaju u raznovrsne eksperimente. Lav, Strijelac i Ovan uzbudljivost života pronalaze u ljubavnim i prijateljskim odnosima. Novi ljudi donose svjež pogled na svijet i nadahnjuju njihova strastvena srca. Škorpion, Rak i Ribe donose važne odluke i hrabre korake na poslovnom planu. Bik, Jarac i Djevica žele isprobati nove načine rada na sebi, intenzivno se bave svojom nutrinom.

Pomrčina Mjeseca zasjenit će blistavu svjetlost uštapa u Lavu, 11. veljače. Neki događaj koji naizgled dolazi izvana ukazuje nam na našu vlastitu tamnu stranu. Ono što nam jako smeta kod neke druge osobe prepoznajemo u sebi – kao svoju sjenu. To neugodno osvješćivanje može narušiti unutrašnju ravnotežu. Ljubav je način da je ponovo uspostavimo!

Za Lava, Vodenjaka, Bika i Škorpiona izazovni događaji na poslu i u obitelji traže skromnost i suosjećanje. Rak, Jarac, Ribe i Djevica lakše će prihvatiti neželjene osjećaje i osloboditi se frustracija brižnošću i ljubavlju koju znaju pokazati na pravi način. Ovan, Strijelac, Vaga i Blizanci iskoristit će snagu emocija u svojim kreativnim projektima, u odnosu s djecom, u stvaranju novih prijateljstava, a iznad svega da bi malo više zavoljeli sami sebe.