Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govor tijela nas odaje: Pogodite tko je koji horoskopski znak!

Govor tijela često je nesvjestan, ali vrlo moćan način komunikacije. Pažljivi promatrači ispravno će protumačiti govor tijela i njegove poruke te u njima prepoznati dominantni astrološki znak. Ponekad nas govor tijela razotkriva ...

 žena čaj kava Izvor: Profimedia

Igra pogađanja

„Što mislite, koji sam znak?“ pita me žena koju sam netom upoznala na opuštenom druženju kod prijatelja. Ne volim prihvaćati igru pogađanja jer astrologija je ozbiljna disciplina koja se time ne bavi. No ako ste pažljiv promatrač i znate što trebate tražiti, ponekad su dominantne energije horoskopa toliko snažne i očite da svojim „pogađanjem“ mogu zadiviti društvo i astrologiju prikazati još intrigantnijom. Često su na površini jasnije izražene energije podznaka, potom Sunca ili Mjeseca.

Ovog puta prihvaćam igru. Svaka osoba koja tako izravno postavlja pitanje, zapravo stavlja sebe u središte pozornosti. Žena spontano osjeća da je važna i posebna pa bi astrolog morao pogoditi koji je ona znak! To je prvi naputak da je riječ o otvorenoj osobi, usmjerenoj na sebe, što je osobina vatre. Tražim druge znakove vatre. Prsten koji nosi na palcu, Marsovu prstu, a Mars je sila dokazivanja, hrabrost, vladar vatrenog znaka Ovna.

Kosa joj je pomalo razbarušena, nije neuredna, ali je neposlušna. Na osobama vatrene energije sve pršti od nemira i energije, sve je u pokretu, pa čak i kosa. Žena me gleda izravnim pogledom, pomalo nestrpljivo i čini mi se izazovno. „Vi imate naglašenu vatru. Vaše Sunce ili vaš podznak vjerojatno su u znaku Ovna.“ I sama napeto iščekujem rezultat ove igre jer i moj ego je ovdje u pitanju! „Da, da, pogodili ste, ja sam Ovan!“ oduševljena je žena koja potom potpuno okupira moj prostor, približivši mi se jako, jako blizu i želi da joj pričam – o njoj!

Kako prepoznati Ovna, Lava i Strijelca - lako!

Bik ili Rak bi to drukčije pitali...

Osoba zemljane ili vodene energije isto bi to pitanje postavila ovako: „Možete li stvarno pogoditi tko je koji znak?“ U tom pitanju nema – ja. U tom pitanju postoji lagana sumnja, ali i znatiželja. I zaobilazni način kako skrenuti pozornost na sebe, ali se istovremeno na suptilan način prikriti i štititi.

Čak 55 posto naše komunikacije odvija se neverbalnim načinom. Govor tijela, način na koji govorimo, odabir riječi, boje koje volimo, nakit, naša ukupna pojavnost pa i neke izraženije tjelesne karakteristike odražavaju energije znakova koji su dominantni u našem horoskopu. Neverbalnom komunikacijom izražavamo se snažnije nego što mislimo i otkrivamo o sebi vjerojatno više nego što bismo željeli.
Podijeliti ću s vama nekoliko tipičnih primjera. To su moji mali trikovi koji su, ako zatreba, vrlo učinkoviti.

Osoba koja se odijeva u snažne boje, žuto, zeleno, crveno, s puno nakita, sigurno ima naglašene vatrene znakove u horoskopu.

Kako prepoznati Bika, Djevicu i Jarca - po pokretima!

Ruke, prstenje

Osoba koja snažno gestikulira rukama, sigurno ima izraženu zračnu energiju. Kad vidite nekoga tko prstima uvija pramen kose, vjerojatno je riječ o Blizancu.
Muškarac koji nosi upečatljiv prsten (vjenčani prsten se tu ne računa) gotovo sigurno je Lav! Muškarci koji vole nositi velike, upadljive i skupe satove također su Lavovi ili Strijelci. Upečatljiv prsten na srednjem prstu odražava energiju Jarca. Ponekad ćete uočiti osobu koja nosi prsten na palcu, poput žene iz moje priče, što nije uobičajeno. To je Marsov prst i energija Ovna, a Blizanci će često staviti prsten na mali prst!

Škorpion će vas prodorno gledati kao da želi proniknuti u sve vaše tajne, a Ribe će sramežljivo obarati pogled.