Nova duhovna traženja i olakšanje

Ovaj tjedan karakterizira veliki tranzit Saturna 26. 1. 2017. koji se događa jednom u dvije i pol godine i iznimno je važan jer veliki problemi koji su se događali u svijetu u zadnje dvije i pol godine nisu bili nimalo laki. Sada se situacija pomiče na bolje pogotovo za one koji se okrenu duhovnosti.

Naime, ovaj tranzit govori o tome da stari načini ili djelovanja koje smo imali u duhovnosti mogu otpasti i Saturn može pokrenuti novo duhovno traženje koje je više okrenuto individualnim metodama poput meditacije ili neke druge tehnike. Ukratko, individualni pristupi će biti u prvom planu, a kolektivni ili mjesta gdje se okuplja puno ljudi, neće predstavljati predmet interesa.

Kvaliteta odnosa u prvom planu

Drugi važniji tranzit, pogotovo za odnose, je ulazak Venere u Ribe u 27. 1. 2017. Vraćanje u prošlost, analiziranje, traženje slobode sada više nisu u prvom planu, nego će to biti kvaliteta odnosa. Ipak, odnosima neće nedostajati strasti jer u prvi plan dolazi odnos Marsa i Venere. To je intenzivni aspekt kojem pomaže i Jupiter pa je ovo lijepo razdoblje za odnose.

Potrebno je samo pripaziti na impulzivnost, što će od vas tražiti ravnotežu jer su u svakoj strasti naglašene projekcije idealne veze, što onda stvara razočaranja i želje za prekidom.

Po danima...

Ponedjeljak i utorak do podneva nisu dobri za djelovanje i odluke. Utorak od podneva, srijeda i četvrtak jako su dobri kako za donošenje odluka, razgovor, komunikaciju, druženje, ali i za posao, pogotovo što se tiče trgovine ili sklapanja ugovora. Petak i subota nisu dobri za odlučivanje ni za odnose - kad se u danima s takvim nebeskim konstelacijama donose važne odluke, obično se u budućnosti pokažu pogrešnima. Nedjelja je odličan dan za aktivnosti, pogotovo one u kojima ćete imati osjećaj slobode, ali pred kraj dana pripazite na emocionalne reakcije, ne vodite važnije razgovore.

Ukratko, sredina tjedna je najbolja za djelovanje i planiranje; ostali će dani davati osrednje rezultate, a kraj tjedna donosi početak kvalitetnijeg razdoblja za odnose.