Druga četvrt u Strijelcu, 18. veljače, rasplamsat će strasti. Želimo podijeliti svoje oduševljenje novom knjigom, novom dijetom ili nečime što nas je silno nadahnulo pa ćemo neopazice postati naporni. Potrebna je ravnoteža između dijeljenja vlastitih iskustava i potrebe da budemo u pravu, da naša istina bude jedina istina. Strijelac, Blizanci, Ribe i Djevica tu bi se mogli poskliznuti i zakomplicirati neke važne osobne i poslovne odnose.

Za mlađaka u Ribama, 26. veljače,događa se pomrčina Sunca. Neki emotivni doživljaj zasjenit će našu samosvijest, razotkriti nesigurnost. Rješenja ćemo pronaći, uz energiju Riba, u bogatom unutrašnjem oceanu ljubavi, suosjećanja, snova i mašte, mistike i vjere. Ribe, Djevica, Blizanci i Strijelac doživjet će pozitivne zaokrete sudbine ako se s povjerenjem prepuste tokovima života. Rak i Škorpion hrabro otvaraju srce novim iskustvima, posebno u intimnim vezama. Bik i Jarac učvrstit će samopouzdanje kad počnu učiti ono što već dugo planiraju. Lav i Vodenjak kroz novac i vrijednosti doživljavaju isprva nesigurnost, a zatim i nove prilike. Ovan i Vaga spremni su promijeniti svoje staro „ja“, a najbolji način je da krenu od svog tijela, vježbanjem i prehranom, novim izgledom.

Svaka nas Mjesečeva četvrt poziva da uskladimo svoje djelovanje sa stvarnim stanjem stvari. Prva četvrt u Blizancima, 5. ožujka, pomaže nam zadržati ravnotežu objektivnim uvidima, dosjetljivim rješenjima i brzim reakcijama. Blizanci, Vodenjak i Vaga intuitivno će se naći u pravome trenutku na pravome mjestu. Djevica, Strijelac i Ribe nervozni su, ali izvanredno učinkoviti u svemu što rade.

Sjajno svjetlo uštapa u Djevici, 12. ožujka, pokazuje nam kako se prizemljiti. Jasno vidimo što možemo napraviti, pospremiti, urediti da bismo ponovo osjetili kako je sve pod kontrolom. Djevica, Bik i Jarac imaju snage suočiti se s često prevelikim očekivanjima koja su postavili i sebi i drugima. Rak, Škorpion i Ribe izlaze iz skrovišta svoje intime i brišu prašinu sa zapuštenih prijateljskih odnosa. Blizanci i Strijelac, osnaženi vjerom da sreća prati hrabre, pokreću značajne obiteljske i poslovne planove. Lav i Vodenjak praktično rješavaju svoju financijsku situaciju, a Ovan i Vaga uživaju u malim stvarima, u rutini.