Boje koje podižu energiju i donose sreću: Otkrijete koja pripada vašem horoskopskom znaku i koja je njihova simbolika

Boje izazivaju emocije i asocijacije, a povezane sa znakovima Zodijaka odraz su individualne aure. Odaju određene karakteristike, a vjeruje se kako donose i sreću onima koji ih naglašavaju svojim stilom ili unutar doma

Shutterstock

Još je vedska astrologija, poznata i kao Jyotish, izrazila duboku povezanost s bojama, vjerujući kako različite boje mogu utjecati na energiju i sudbinu pojedinca. Odabir specifične boje u danom trenutku doprinosi izražavanju osobnosti, ali nudi i priliku za podizanje energije, a time vas čini sposobnijima obavljati svakodnevne funkcije uz osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva. Sukladno s time, donosimo vam popis i simboličko značenje boja vezanih uz vaš horoskopski znak.

OVAN

Boja: Crvena

Shutterstock 

Značenje: Vaša vatrena energija ponekad traži priliku za uzemljenjem, a istovremeno ste vrlo svjesni vlastite okoline i prilika koje vam se pružaju. Nosite crvenu odjeću ili dodatke kako biste pojačali svoju vitalnost i motivaciju. Uključite ju u svoj radni prostor za povećanje produktivnosti jer ona donosi energiju, strast i akciju. Povećava fizičku energiju, hrabrost i odlučnost. Boje poput bijele i ružičaste pomažu uravnotežiti vatrenu nijansu crvene i mogu vam pomoći na putu do pronalaska unutarnjeg mira.

BIK

Boja: Zelena

Značenje: Donosi stabilnost, rast i harmoniju. Povećava osjećaj sigurnosti i vezu s prirodom. Kako biste se što kvalitetnije opustili koristite elemente zelenih dekoracija u domu, a posebice ga opremite biljkama koje možete aranžirati na raznovrsne načine i prostor učiniti ugodnijim, a ujedno zdravijim za život. Zelena odjeća ili ukrasni artikli različitih tonova, pomaže usredotočivanju na vaš srčani centar pa time postižete ravnotežu pri ostvarivanju ciljeva. Također vam odgovaraju i pastelne boje, posebno roza te većina zemljanih tonova.

BLIZANCI

Boja: Žuta

Značenje: Stimulira intelekt, komunikaciju i vedrinu. Povećava mentalnu jasnoću i kreativnost. Ne samo kako ukazuje na optimizam i razigranost, već naglašava i entuzijazam koji imate prema životu. Ako pripadate onima kojima je ova boja ipak previše jarka, pokušajte u svoj život uvesti zelenu jer i ona, s bijelom i crnom odgovara vašoj osobnosti.

RAK

Boja: Bijela / Srebrna

Rafael Alcure / Unsplash 

Značenje: Donose mir, pojačavaju vašu intuiciju te vas uče kontrolirati svoje reakcije vezane uz nju te time postići emocionalnu ravnotežu. Povećavaju osjećaj čistoće i duhovne povezanosti. Morski tonovi zelene umiruju vas i daju osjećaj slobode sprovesti u djelo sve što ste naumili. Podižu vam energiju, a istovremeno u vama bude inspiraciju.

LAV

Boja: Zlatna / Crveno-narančasta

Značenje: Jasno, pripada vam boja zlata koja donosi plemenitost, snagu i sjaj te povećava samopouzdanje i jača osjećaj vlastite vrijednosti. Također naglašava vašu karizmu dajući joj autoritet. Boje poput crvene ili crveno-narančaste gode vašem egu jer rijetko tko ih može nositi toliko zanimljivo koliko to možete vi. Izbjegavajte pastelne tonove.

DJEVICA

Boja: Zelena / Smeđa

Značenje: Zelena podupire vašu praktičnost i pouzdanost, a okružite li se njome nudi vam priliku pronaći mir i umanjiti unutarnjeg kritičara. Pomaže vam uzemljiti se, pronaći točku za ostvarenje introspekcije i inspiracije. Smeđa boja, ali i raznovrsne pastelne nijanse pomažu vam usredotočiti se pa je dobro uvesti u privatni ili poslovni prostor kako bi vas umirile i motivirale. Izbjegavajte crvenu.

VAGA

Boja: Ružičasta / Plava

Značenje: Ove boje donose vam priliku poigrati se i s osobnim stilom jer se u različitim tonovima izvrsno slažu i dokazuju kako samo vi znate uskladiti ono što je drugima nezamislivo. Obje vam omogućavaju primjetnost pa su često dobar izbor za izlaske, pogotovo želite li privući nečiju pozornost. Bude i pojačavaju u vama osjećaj nježnosti i ljubavi kojom potom zračite. Koristite plave dekoracije u domu za postizanje mentalnog mira i ravnoteže.

ŠKORPION

Boja: Crna / Tamno-crvena

Značenje: Boje misterija, moći i intenziteta. Povećavaju osjećaj unutarnje snage i strasti. Nosite crnu ili tamnocrvenu odjeću za pojačanje osobne moći i transformacije. U domu pomažu stvoriti atmosferu dubine i intenziteta, budeći vašu snagu te intuitivnu prirodu.

STRIJELAC

Boja: Ljubičasta / Žuta

THEFUNKSHIP / Unsplash 

Značenje: Pod vladavinom planeta Jupitera i još jednog vatrenog znaka, Strijelac je jedan od znakova koji najviše vole slobodu. Ljubičasta povećava vašu prirodnu sreću i pozitivnost čime proširuje horizonte vodeći vas prema dostizanju nove razine prosvjetljenja. Žuta vam pomaže pri postizanju uspjeha i osobnog rasta. Ako niste od onih Strijelaca koji vole intenzivne boje, uključiti ih tek u neke detalje.

JARAC

Boja: Siva ili crna

Značenje: Težite jednostavnom, a monokromatsko okruženje nudi vam priliku za opuštanje. Siva i crna boja donose ozbiljnost, praktičnost i kontrolu. Povećavaju osjećaj odgovornosti i discipline. Nosite sivu ili crnu odjeću za pojačanje profesionalizma i fokusa. Uključite ove boje u radni prostor za povećanje produktivnosti i kontrole.

VODENJAK

Boja: Tirkizna / Indigo plava

Značenje: Potiču vaše inovativne sposobnosti, jačaju originalnost te šire vaše vizije. Ujedno, potpomažu osobni osjećaj slobode, pomicanje vlastitih granica, a zahvaljujući čemu napredujete. Koristite ove boje u domu za stvaranje moderne i inspirativne atmosfere na temelju kojih vam se podiže raspoloženje i samopouzdanje jer ujedno potiču i ostale da žude za vašim društvom i blizinom.

RIBE

Boja: Nježna morsko zelena / boja lavande

Značenje: Povećavaju osjećaj emocionalne dubine i povezanosti. Vaša emotivna priroda, ovim se bojama usmjerava ka upoznavanju mistike života i budi u vama suosjećanje te pridonosi načinima na koji iskazujete ljubav koju ponekad intenzivno osjećate. Nosite morski zelenu ili ljubičastu odjeću za postizanje emocionalnog mira, a kako bi u život unijeli pozitivnost i sklad okružite se bojama lavande ili breskve.