Algol će se na kozmičkom nebu pojaviti od 16. do 18. svibnja, a riječ je o zvijezdi koja se pomrači svakih nekoliko dana. Ovo kretanje pomrčine, ili možda transformacija kroz koju Algol prolazi, dovelo mu je zlokobnu reputaciju; zvijezda kojoj se ne vjeruje, prenosi Forever Conscious.

Algol i mit o Meduzi

Smještena u zviježđu Persus, koje je u zodijaku Bika, zloglasna zvijezda navodno predstavlja središte Meduzine glave. U grčkoj mitologiji Meduza je bila zastrašujući prizor i svatko tko bi je ugledao skamenio bi se i pretvorio u kamen.

Nakon što joj je odsječena glava, Meduza je postala moćno oružje u borbi. Ako ste stajali iza nje, bili ste zaštićeni, ali ako biste stajali ispred nje, bili biste pretvoreni u kamen. Iako nam se Meduzina priča može učiniti tragičnom, kada sagledamo širu sliku, uvidjet ćemo kako to nikako nije. Meduza je snažan simbol magije, transformacije i ženske moći.

Pogled na Algol iz pozitivnog smjera

Umjesto da na Algola gledamo kao na zvijezdu tragedije, možemo na njega gledati kao na zvijezdu transformacije, magije, zaštite i moći.

Algol je naš podsjetnik da unatoč svim tragedijama, i mi imamo veliku moć. Možemo se ponovno ustati, transformirati i pronaći novu svrhu bez obzira kamo nas život odvede. Algola se ne treba bojati. Kada se njegova energija koristi svjesno, nevjerojatno je moćna i može biti snažan portal psihičke i fizičke zaštite.

Moguće manifestacije i tumačenja:

  • Doživljavate transformativna iskustva koja vam pomažu evoluirati do viših stanja svijesti
  • Uvijek ste zaštićeni i sposobni ste zaštititi/brinuti se za one koji su u potrebi
  • Velika moć vas može pronaći u ovom životu - samo budite sigurni da stojite na pravoj strani
  • U stanju ste donijeti revolucionarne ideje i darove u ovaj svijet
  • Važno je držati pod kontrolom svoje mentalno zdravlje ili sve ponavljajuće i opsesivne misli