Znate li da mjesec rođenja utječe na žensku karmu: Otkrijte što vam prema tradiciji govori i o vašim osobinama

Astrološka predviđanja, ali i neka narodna vjerovanja ukazuju na određene karakteristike i sudbonosne događaje vezane upravo uz mjesec u kojemu ste rođeni, a koji usmjerava i njeguje specifične vrijednosti vašeg života

Shutterstock

Mjesečev je utjecaj na život odavno poznat, ali dok se okrećete astrologiji, osim datuma rođenja, neke naznake vašeg životnog vodstva, karakteriziraju se upravo u kalendarskom mjesecu, a ne samo datuma rođenja. Kroz povijest i tradiciju vezala se određena simbolika dodijeljena svakom od dvanaest mjeseci prema onome što nude iz prirode i energiju koju šalju.

Postoji vjerovanje koje žene rođene za vrijeme punog mjeseca prikazuje kroz snažnu energiju, intuitivnost i emocionalnu dubinu. Često su vrlo osjećajne i mogu imati intenzivne osobnosti. Žene pak rođene za vrijeme mladog mjeseca često se smatraju inovativnima, fleksibilnima i spremnima za nove početke. Imaju tendenciju da budu optimistične i prilagodljive. Žene rođene između mladog i punog mjeseca (prva četvrt mjeseca) mogu nositi jedinstvene karakteristike koje utječu na njihovu karmu. Ova faza mjeseca simbolizira rast, napredak i razvoj. I dok ćemo u ovaj segment ući dublje sljedećeg tjedna, danas vam donosimo povezanost s kalendarskim mjesecom rođenja.

SIJEČANJ

Disciplinirane su i odlučne, ali i vrlo odgovorne. Imaju priliku uz predanost i upornost osvojiti karmičke nagrade u obliku profesionalnog uspjeha i priznanja. Karakterno su snažne i otporne, a posebno su cijenjene unutar obitelji zbog svoje samostalnosti. Mogu se suočavati s karmičkim lekcijama vezanim uz ravnotežu između osobnog života i karijere te učiti kako pronaći vrijeme za opuštanje i samopomoć.

VELJAČA

Karma žena rođenih u veljači često je povezana s kreativnošću i intuicijom. Njihova sposobnost da duboko osjete i razumiju druge pomaže im ostvariti duboke emocionalne veze i unutarnji mir. No, u rijetkim slučajevima, ako im se netko zamjeri mogu biti osvetoljubive jer mnogi znaju njihovo iskreno suosjećanje pokušati iskoristiti.

OŽUJAK

Suosjećajne su i duhovne te imaju prirodnu empatiju i sklonost pomaganja drugima zbog čega privlače pozitivnu karmičku energiju. Ali, kroz život se ujedno mogu suočavati s karmičkim lekcijama vezanim uz postavljanje granica i izbjegavanje prekomjernog žrtvovanja za druge.

TRAVANJ

Hrabre i odlučne ne ustručavaju se ostvariti svoje ciljeve i kontinuirano podizati vlastitu vrijednost. Spremne su suočiti se s izazovima iz kojih uče o sebi i svijetu i to znanje primjenjuju. Jedna omaška može im se dogoditi, ali se zasigurno neće ponavljati. Svojom energijom i entuzijazmom inspiracija su drugima.

SVIBANJ

Razumiju koliko je bitno njegovati svoje biće, kako fizički tako i misaono te duhovno. Znaju biti vrlo senzualne, a sklone su uživati u jednostavnim životnim situacijama. Njihova je filozofija umjerenost i sloboda. Time prizivaju raznovrsne ljude u svoj život te ga kroz interakciju s njima obogaćuju.

LIPANJ

Žene rođene u lipnju često nose karmu komunikacije i intelektualnog rasta. Njihova znatiželja i sposobnost izražavanja pripadaju određenoj vještini, a drugi ih smatraju mudrima te ih nerijetko traže za savjet. Sklone su dijeliti svoje znanje i često vrlo brzo postaju cijenjene te profesionalno napreduju.

SRPANJ

Nose karmu njege i emocionalne dubine. Njihova sposobnost da pruže ljubav i podršku može donijeti donosi im ostvarivanje dubokih i trajnih veza. Njihova intuicija i osjetljivost često ih vode prema stvaranju sigurnog i ljubavnog okruženja za sebe i svoje voljene. Mogu se suočavati s karmičkim lekcijama vezanim uz oslobađanje od emocionalne ovisnosti i razvijanje samopouzdanja.

KOLOVOZ

Kreativne su i rođene vođe. Prirodno su karizmatične, brzo ostvaruju uspjeh koji se temelji na samouvjerenosti i entuzijazmu. Trude se ostvariti vlastite snove i spremne su žrtvovati određene vrijednosti za to. No, ponekad im treba usmjerenje prema učenju važnosti poniznosti i razmatranja tuđih potreba i osjećaja.

RUJAN

One su perfekcionistice. Njihova predanost detaljima i želja za poboljšanjem svijeta oko sebe mogu im pomoći pri dosezanju postignuća i zadovoljstva. Njihova sposobnost da pomognu drugima često privlači pozitivne situacije i podršku u njihov život. Jedna od vrijednih lekcija koje mogu karmički naučiti jest kako se opustiti i prihvatiti poneko nesavršenstvo.

LISTOPAD

Žene rođene u listopadu često nose karmu ravnoteže i diplomacije. Njihova sposobnost da stvore harmoniju i mir u međuljudskim odnosima osigurava im podršku. Podržavaju pravednost i teže stvaranju harmonije u svojim odnosima i okolini kojoj pripadaju. Znaju biti tvrdoglave i uporne u tome pa je dobro prisjetiti ih kako se i same trebaju pridržavati vlastitih pravila.

STUDENI

Posjeduju dar transformacije i sposobnost suočavanja i s tamnijim aspektima života. Iz takvih situacija izlaze snažnije, otpornije. Njihova je energija intenzivna, oslanjaju se na nju i dopuštaju joj da ih vodi prema dubokim promjenama i osobnom razvoju. Mogu se suočavati s karmičkim lekcijama vezanim uz opraštanje i oslobađanje od prošlosti.

PROSINAC

Uz optimizam, posjeduju širinu u djelovanju, razumijevanju i perspektivi. Njihova su narav i stav prema životu uglavnom veoma pozitivni i doista privlače sreću u njega. Velikodušne i otvorene također privlače i pozitivne prilike, ali i ljude. Karma ih može učiti važnosti usmjerenja energije i fokusa na konkretne ciljeve.