Kupaonica – budući da njome vlada element vode, u kupaonici nikad ne bi trebala biti crvena boja koja je u sukobu s vodom. Preporučuje se plava te boje koje odgovaraju strani svijeta na kojoj se kupaonica nalazi ili pak boja koja liječi, ako se kupaonica nalazi na sjeveru.  

Kuhinja – najbolje su žuta i zelena. Žuta je element zemlje koja daje hranu, a zelena je boja obilja. Može biti i crvena jer predstavlja vatru na kojoj kuhamo iako u kuhinji ima i vode pa treba pomiriti ta dva elementa dodavanjem zelene. Moderne kuhinje često su od drveta i u prirodnim bojama drva, što također nije loše jer drvo ublažava sukob između vode i vatre, a istovremeno hrani vatru. Treba izbjegavati plave kuhinje. One su na prvi pogled zanimljive, podsjećaju na Mediteran, no odvlače nas od kuhanja. Bijele kuhinje su naizgled čiste, ali su sterilne, u njima nema života. Imate li kuhinju nepovoljnih boja, unesite detalje u povoljnoj nijansi. Obojite zid, dodajte šalice ili posuđe odgovarajuće boje.

Dnevni boravak – u ovu su prostoriju dobrodošle mnoge boje, no žuta je posebno dobra jer stvara osjećaj zajedništva, potiče razgovor, komunikaciju. Kod dnevnog boravka posebno treba pratiti osobni izbor boje, pa ako postoji neka jaka preferencija, onda treba tu boju staviti na odgovarajuću stranu svijeta.  

Spavaća soba – odgovara joj plava boja jer potiče opuštanje, umirenje i san. No neće odgovarati svakoj osobi i svakoj spavaćoj sobi pa je ne treba forsirati.