Sakupite kamenčiće, osušenu koru naranče, limuna i šipka. Uzmite glinu za modeliranje te je razradite rukama, razvaljajte na debljinu oko pola centimetra te prstima ili kalupima za kolačiće formirajte željene oblike. Kad se glina osuši (radi jednostavnosti, koristite onu koja se suši na zraku) pokapajte je eteričnim uljima prema vlastitom izboru. Osim gline, može vam poslužiti i tijesto koje ste sami napravili koristeći samo brašno, vodu, malo soli i škrob. Na štednjaku zagrijte 150 ml vode, a kad zakipi, maknite s vatre i dodajte vodi željena eterična ulja. Pomiješajte i prelijte preko prethodno izmiješanih suhih sastojaka: 210 grama bijelog brašna, 70 grama soli i žličice škroba ili gustina. Miješajte dok ne nastane gusta smjesa te je izvadite iz posude i oblikujete je u kamenčiće ili joj podarite neke druge oblike. Dodajte ih ostalim sakupljenim plodovima ili mirisnim dodacima u posudici i povremeno protresite. Varijacije oblika i sastojaka ovise samo o vašoj mašti.