Ako odlučite blagdanski stol dekorirati svježim voćem, odaberite jednu boju. Primjerice, ako želite zelenu, koja je uz crvenu i bijelu simbol Božića, upotrijebite zelene jabuke, bijelo grožđe, limetu i plodove sličnih nijansi, a ako je vaš odabir crvena dekoracija, poslužit će crvene jabuke, cijeli plodovi nara ili pak oni prepolovljeni kao na starim baroknim slikama. Također, nar možete prepoloviti, malo navlažiti, pa crvene bobice uvaljati u bijeli kristalni šećer kako biste dobili „smrznuti“ efekt.

Uza sve voće, ne zaboravite dodati grančicu zelenila, poput imele, bora ili božikovine. Možete dodati i suhe kolačiće, orahe u ljusci ili suhe smokve, a ovakav će se aranžman odlično slagati i sa starinskim ukrasima.

Kako se s prirodnim dekoracijama najbolje slažu zemljani tonovi i prirodni materijali, uz ovakve dekoracije koristite laneni ili stari seoski stolnjak, a ako je vaš stol od prirodnog drva, može biti i bez stolnjaka.

Želite li moderniju varijantu prirodnog ukrašavanja, plodovima napunite više staklenih posuda različitih oblika i veličina, koje su stilski usklađene. Pritom možete upotrijebiti jednu vrstu voća ili pak svaku posudu puniti drugim voćem.