Stručnjaci iz Pantone Color instituta prvi put su ove godine odabrali dvije boje za koje smatraju da će obilježiti 2016. U 2015. to je bila Marsala, a glavne boje u 2016. pastelne su, suptilnije, nježnije...

Izbor ovog instituta, koji se smatra 'autoritetom za boje', temelji se na istraživanju trendova u modnoj industriji i unutarnjem dizajnu, na ispitivanju pulsa ljudi, turističkih destinacija koje biraju i filmova koje gledaju. Svojom su analizom došli do zaključka kako ljudi u ovim nesigurnim i stresnim vremenima prilikom odabira boja žele u svoj dom unijeti mir, a nijanse Rose Quartz i Serenity stvaraju upravo takvo ozračje.

Rose Quartz (Pantone 13-1520) je pudrasto roza, ženstvena boja koja pridonosi osjećaju mira i sigurnosti, a podsjeća na propupali cvijet ili rumeni obraz.Serenity (Pantone 15-3919) je bestežinska, prozračna nijansa plave boje, koja nam pruža bezbrižnost i opuštenost, a asocira na cvijet hortenzije. Njihova mješavina posebno je magična i umirujuća.

Već i sitni ukrasni detalji poput cvijeća u ovim bojama bit će dovoljni za unošenje vedrine i pozitivne energije u vaš dom. A ako vam se ova kombinacija uistinu sviđa, kist u ruke i upustite se u ovu pastelnu igru.