Morske destinacije udaljene samo 2 sata vožnje od Zagreba: Ovo su 3 idealne lokacije za jednodnevni izlet i kupanje

Dugo toplo ljeto već je pred vratima, a odlazak na more uvijek je dobra ideja - otkrivamo gdje na jednodnevni izlet u blizini Zagreba

Shutterstock

Nažalost, godišnji odmor ne traje vječno, ali to ne znači da ne možemo ukrasti pokoji trenutak i (ne)planirano ga provesti na moru. U blizini Zagreba nalaze se odlične morske destinacije koje privlače kontinentalce, a udaljene su samo oko 2 sata vožnje od glavnoga grada zbog čega su idealne za jednodnevne izlete ili produžene vikende.

Ako vam je dosadila vreva gradskih ulica i zaželjeli ste se toplog morskog zraka, evo gdje se zaputiti.

1. Grad Krk

Grad Krk na istoimenom otoku idealan je za jednodnevni izlet iz Zagreba zbog svoje blizine i pristupačnosti. Vožnja automobilom traje oko dva sata, što omogućuje lagan dolazak i povratak unutar jednog dana. Krk nudi bogatu povijesnu i kulturnu baštinu s brojnim znamenitostima, uključujući katedralu posvećenu Uznesenju blažene Djevice Marije, Frankopanski kaštel i gradsku vijećnicu. Uz to, prirodne ljepote otoka, čiste plaže i kristalno more pružaju savršene uvjete za opuštanje i rekreaciju. Uživanje u lokalnoj gastronomskoj ponudi, s naglaskom na svježu ribu i morske plodove, dodatno upotpunjuje iskustvo posjete ovom šarmantnom mediteranskom gradu. Osim grada Krka, na otoku možete posjetiti i druga mjesta, kao što su Vrbnik, Baška, Malinska, Punat, Njivice i dr.

2. Volosko

Volosko, šarmantno ribarsko mjesto, poznato je po svojim kamenim uličicama, slikovitim kućama i ribarskim brodicama ušuškanima u luci. Šetnja uz Lungomare, prekrasnu šetnicu koja povezuje Volosko s Opatijom, pruža spektakularne poglede na more i okolne planine. Ovo je idealno mjesto za bijeg od gradske vreve i uživanje u opuštenoj, autentičnoj atmosferi uz zvukove mora i miris borova.

3. Trsat

Ako vas put dovede do Rijeke, veliki je savjet posjetiti Trsat. Trsat je povijesni dio Rijeke smješten na brdu iznad grada. Ova slikovita četvrt nudi jedinstven spoj kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota i panoramskih pogleda na Kvarnerski zaljev. Posjetitelji mogu istražiti Trsatsku gradinu, srednjovjekovnu utvrdu s koje se pruža spektakularan pogled na Rijeku i okolicu. U blizini se nalazi i svetište Majke Božje Trsatske, jedno od najstarijih marijanskih svetišta u Hrvatskoj, koje privlači hodočasnike i turiste svojom duhovnom i povijesnom važnosti.