Ljeto je pred vratima pa je potrebno utvrditi znanje o pravilnoj njezi kože. Već svi dobro znamo koje točno proizvode moramo koristiti, kao što su kreme sa zaštitnim faktorom, ali malo se priča o onima koje bismo trebali izbjegavati. Naime, postoji široki spektar različitih sastojaka kozmetičkih proizvoda koji ne pogoduju koži tijekom ljeta kada su temperature visoke, a sunčeva svjetlost jaka.

Ovo je 5 osnovnih vrsta proizvoda koje je potrebno izbjegavati kada boravimo na jakom suncu tijekom ljeta. 

1. Teški puderi i korektori

Teške i guste podloge mogu začepiti pore i uzrokovati akne, posebno kada se pomiješaju sa znojem. Bolje je koristiti lagane BB ili CC kreme koje pružaju laganu pokrivnost i hidrataciju.

2. Masni i teški hidratantni proizvodi

Bogate i masne hidratantne kreme mogu biti previše teške za ljetnu upotrebu. Preporučuje se korištenje laganih, gel-baziranih ili vodenih hidratantnih krema koje brzo upijaju.

3. Proizvodi na bazi alkohola

Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu isušiti kožu i učiniti je osjetljivijom na sunce. Umjesto toga, koristite nježne tonike bez alkohola.

4. Intenzivni parfemi 

Teški, intenzivni parfemi mogu biti previše za ljetne vrućine i izazvati iritacije na koži. Lakši, svježi mirisi ili toaletne vodice bolji su izbor za ljeto.

5. Proizvodi s retinoidima i kiselinama

Iako su retinoidi i kiseline (poput glikolne i salicilne kiseline) odlični za eksfolijaciju i anti-aging, oni mogu povećati osjetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, svakako nanositi visok SPF preko dana ili razmislite o pauzi tijekom ljeta.