Ljeto je vrijeme za dane na plaži, zabave uz bazen i godišnji odmor proveden uživajući u sunčevim zrakama, ali ujedno je ovo nužan trenutak za preobrazbu rutine njege kože. Naravno, rutinu je potrebno prilagoditi svakodnevnim aktivnostima i životnom stilu, navodi Healthline.

Ovo je 5 koraka za rutinu njege kože tijekom toplijeg doba godine, prema mišljenju dermatologa.

1. Često nanosite kremu za sunčanje

Ako ovo ljeto ne činite ništa drugo za svoju kožu, nanesite kremu za sunčanje. Potražite kreme za sunčanje koje nude:

  • najmanje SPF 30
  • zaštita širokog spektra
  • zaštita usana

"Najvažnija stvar je da trebate zaštititi svoju kožu od sunca", kaže certificirana dermatologinja Elizabeth Mullans. Ako to ne učinite, vaša će koža brže stariti i povećati rizik od raka kože. Neophodno je nanijeti kremu za sunčanje svaki put kada smo vani, uključujući i oblačno vrijeme.

2. Nastavite s hidratacijom

Općenito govoreći, zrak nije tako suh ljeti kao zimi. Ipak, dermatolozi ne predlažu odricanje od hidratantne kreme - vaša se koža još uvijek može isušiti ljeti. Ipak, jaka hidratantna krema može opteretiti lice kada je vani vruće pa je potrebno pronaći fluidniju verziju.

3. Smanjite količinu dekorativne kozmetike

U toplijim danima, nošenje tone šminke može se činiti kao nepotreban dodatni sloj. Osim toga, ako se oznojite, šminka će vam se lakše skinuti. Prihvatite promjenu tijekom ljetne sezone i smanjite svoju rutinu šminkanja. Vaša koža će uživati u odmoru.

4. Napravite piling jednom ili dvaput tjedno

Zaštita od sunca je važna, a znoj je prirodni način hlađenja tijela. Ipak, ovi procesi utječu na proširenje pora koje je moguće smanjiti redovitim pilingom. Dodatan savjet: najbolje je ne raditi piling ako ste izgorjeli na suncu. Pustite kožu da zacijeli sama od sebe bez dodatnog iritansa.

5. Samotamnjenje za zdravi sjaj

Ljudi koji žele potamniti možda bi htjeli preskočiti kremu za sunčanje - ali, čak i ako tamnjenje nije bolno, to je tehnički još uvijek šteta od sunca. Sve preplanulosti rezultat su oštećenja od sunca. Umjesto toga odaberite proizvod za samotamnjenje uz koji ćete izgledati preplanulo bez oštećenja.