Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavan domaći recept za čišćenje stakla koji je siguran za sve ukućane!

Autorica bloga wellnessmama donosi nam ovaj jednostavan uradi sam recept za čišćenje koji je siguran za vašu djecu i kućne ljubimce

 čišćenje prozora, majka i kći Izvor: Profimedia

Jeftino i prirodno

Ponekad su najbolje stvari u životu besplatne ili stvarno, stvarno jeftine, poput ovog prirodnog recepta za čišćenje stakla. Eksperimentirala sam s mnogim vrstama prirodnih sredstava za čišćenje i napokon pronašla prirodne mogućnosti koje su jednako dobre (ili bolje) od konvencionalnih sredstava za čišćenje. 

Bila sam motivirana stvoriti prirodnu opciju čišćenja prozora kad sam otkrila da mi je jednogodišnjakinja jednom lizala prozor. Nisam bila sigurna što se nalazi u kupovnom sredstvu za čišćenje stakla, ali bila sam prilično sigurna da ne želim da ona to unese u organizam. Također, s toliko “stručnjaka za izradu otisaka prstiju na prozoru“ u mojoj kući, čišćenje prozora ponekad je svakodnevni posao.

Kako napraviti prirodno sredstvo za čišćenje stakla

Ovaj recept za čišćenje stakla bio je prilično jednostavan za shvatiti nakon što sam od starije susjede dobila savjet za korištenje octa. Očito su ga svi koristili u prošlim generacijama, a mi smo to jednostavno olako shvaćali. Ono što je staro, opet je novo, pretpostavljam...

Doduše, ne radim uvijek vlastite pripravke za čišćenje kad postoji toliko dobrih prirodnih opcija u trgovini, ali ne možete nadmašiti brz i prikladan recept od sastojaka koje već imate kod kuće. Štedi novac i uvijek je tu kad vam zatreba.

Volim što je ovo sredstvo za čišćenje potpuno netoksično, tako da mogu dopustiti djeci da pomažu u čišćenju, ne brinući se hoće li biti izloženi kemikalijama.

U stvari, sada držim male staklene bočice s raspršivačem i krpe za čišćenje u košari u našoj smočnici. Čišćenje donjeg dijela prozora sada je svakodnevni posao za našu djecu od 4 i 5 godina. 

Ovo sredstvo za čišćenje ima pomalo jak miris koji potpuno isparava nakon što se osuši. Više ne koristim krpu od mikrovlakana za brisanje prozora, nego stare novine ili majice. Izbjegavajte papirnate ručnike jer oni obično ostavljaju vlakna.

Oprema

Bočica s raspršivačem (po mogućnosti staklena)

Sastojci

  • 2 šalice vode (najbolja je destilirana ili filtrirana da ne ostavlja mrlje)
  • 2 žlica octa
  • 10 kapi eteričnog ulja (po želji, koristim limun)

Postupak pripreme

  1. U bočici s raspršivačem pomiješajte sve sastojke.
  2. Koristite po potrebi za čišćenje prozora.

Savjet

Ako ste u prošlosti uvijek koristili komercijalno sredstvo za čišćenje prozora, pomiješajte nekoliko kapi tekućeg prirodnog sapuna ili tekućeg sredstva za pranje posuđa s ovom smjesom prilikom prvog čišćenja prozora kako biste uklonili ostatke deterdženta.

Najnovije