Baš poput sunca, život širi svoju svjetlost u svim smjerovima.

Kada se rodimo, sve želimo odmah i ne znamo kontrolirati energiju koja nam je dana.

No želimo li zapaliti vatru, moramo usmjeriti sunčeve zrake na jedno mjesto.

A velika tajna koju je božanska energija otkrila svijetu, bila je upravo vatra. Ne samo vatra koja gori, već i ona koja žito pretvara u kruh.

Tijekom života, nađemo se u trenutku kada svoju unutarnju vatru trebamo usmjeriti tako da naš život dobije smisao.

Tada upitamo nebesa: “Koji smisao?“

Neki odmah odbacuju ovo pitanje: to je dosadno, neće vam dopustiti da spavate i nema lakog odgovora. Oni su oni koji će s vremenom sutra živjeti kao da je jučer. A kada se pred njima pojavi smrt, reći će: “Moj život je bio prekratak. Potratio sam svoje blagoslove!“

Drugi prihvaćaju ovo pitanje, ali budući da ne znaju odgovor na njega, počinju čitati ono što su napisali pojedinci koji su se već suočili s ovim izazovom. Odjednom, pronalaze odgovor koji smatraju ispravnim.

Kada se to dogodi, postaju robovima odgovora. Osmišljavaju zakone kako bi i druge natjerali da prihvate ono što oni smatraju glavnim razlogom postojanja. Grade hramove kako bi se opravdali i sudove za one koji odbacuju ono što oni smatraju jedinom istinom.

Na kraju, postoje oni koji su odmah shvatili da je riječ o trik-pitanju: ne postoji pravi odgovor.

Umjesto da troše vrijeme na zagonetke, oni odluče djelovati. Vrate se u djetinjstvo i prisjete onoga što ih je punilo entuzijazmom, a zatim – bez obzira na tuđe savjete – posvete svoj život upravo tome.

Jer upravo je entuzijazam ta sveta vatra.

Izvor: paulocoelhoblog.com