Ne moć znanja, nego moć osjećaja

Vjera je božji dah koji pokreće našu dušu. Ne možemo je vidjeti, možemo je samo osjetiti, kada obratimo pažnju. Sumnja je nesigurnost da će nam naš izvor duhovne moći biti dostupan u trenucima nesreće, boli i bolesti. To je način na koji um štiti prošlost i zadržava je.

Normalno je da doživljavamo duhovnu sumnju. Zapravo, razdoblja sumnje mogu nas dovesti do važnih preobrazbi i "otključati" našu vjeru. Ne znamo što nam donosi budućnost, stoga smo nesigurni. Vjera je ta koja nas uči da kontempliramo o nevidljivom koje se nalazi onkraj dosega naših osjetila i uma; ne kroz moć znanja, već kroz moć osjećaja.

Zamijenimo brigu vjerom

Naša vjera povezuje prošlost s budućnošću i daje nam neku vrstu duhovne gravitacije. Uvjerava nas da je Bog u budućnosti, baš kao što je u sadašnjosti i prošlosti. Sve što se ne može spoznati je dio Boga, a to uključuje nas, našu obitelj, prijatelje i kolektivnu dobrobit; jučer, danas i sutra.

Bog uvijek ima plan za nas

Briga je zastava koja vijori tamo gdje vjera čeka na ulazak. Nada živi u umu - vjera živi u srcu. Izađite iz uma i vjerujte srcu. Nema slučajnih iskustava ni unutarnjih stanja. Duhovne dimenzije života su stvarne, stvarnije od onoga što nazivamo životom na ovoj zemlji. Vjera je jedinstveni princip koji objedinjuje sva iskustva i stvara budućnost u kojoj Bog uvijek živi u vašem srcu.

Neka vam ovaj mjesec donese uzdignuće vjere i novi pogled, svježu perspektivu i mirno srce.

Izvor: www.innerlinks.com