Naša nam duša može pomoći otkriti ono što će nas uistinu usrećiti. Može nam pomoći da se osjećamo nadahnuto i puno nade i da usmjerimo život u pravcu našeg najvišeg dobra. Čak i ako vam je ideja fokusa na vlastitu dušu nova, možda možete osjetiti da nešto u vama nestrpljivo čeka da "oživi".

Ove afirmacije, za buđenje vaše duše, mogu vam pomoći da živite u stanju sreće i da lakše pratite viziju svoje budućnosti koja ima značenje i svrhu. Mogu vam pomoći u ovim izazovnim vremenima da se oslobodite negativnih misli i loših navika, da vibrirate visoko i da spoznate da ste vi kreator svoje sudbine.


1. Hodam u novom smjeru, živim s visokim vibracijama i pomažem svijetu.

2. Spreman sam slijediti svoje snove i danas ću poduzeti sljedeći korak.

3. Cijelo sam vrijeme pun pozitivne energije i uspostavljam pozitivne odnose.

4. Razbuđujem strast svoje duše kako bi živio svoj najveći potencijal.

5. Zamjenjujem strah ljubavlju svakog trenutka.

6. Kad počnem vjerovati da mogu, onda mogu.

7. Svaki dan započinjem vizualizacijom puta koji mi omogućuje da pomognem svijetu.

8. Otpuštam negativne misli i uvjerenja i stvaram pozitivne ishode u svom životu.


Kako primjenjivati afirmacije da bi bile što učinkovitije

Sjajan način korištenja afirmacije je zapisati ih na papir dvadeset puta ujutro i dvadeset puta navečer. Ova navika će vam uljepšati dva ključna trenutka u danu – jutro i večer. Kad se tek put probudite i netom prije spavanja, naš mozak odašilje opuštene, alfa valove i tada su vrata vašeg podsvjesnog uma otvorena i najprijemčivija za promjene.

Ove afirmacije možete, također, ispisati na post-it papiriće pa ih zalijepiti na mjesta na kojima često boravite tijekom dana, na primjer, na ogledalo, iznad kuhinjskog sudopera ili pored računala. Možete čak u mobitelu postaviti podsjetnik da vas nekoliko puta u danu upozori da pročitate svoje afirmacije.

Onu afirmaciju koja vam se posebno sviđa mentalno ponavljajte tijekom dana kad god se sjetite, dok čekate u redu pred bankom, dok se penjete po stepenicama ili dok se vozite automobilom.