Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitanje nije s kime Bog razgovara. Pitanje je, tko sluša?

Posljednja godina nagnala je mnoge da se Bogu obraćaju za pomoć. Da On pomaže u to nema sumnje; Neale Donald Walsch, autor popularnih knjiga 'Razgovori s Bogom' ističe da Bog stalno razgovara sa svima nama. Pitanje je da li razumijemo ...

 religija Izvor: Profimedia

U ovo vrijeme sve većih previranja na našem planetu, ljudi se svugdje obraćaju Bogu, preklinju, nadaju se, mole da čuju Božju poruku za sebe i za naš svijet. U svojim molitvama usrdno žele znati: Može li se uopće razgovarati s Bogom?

Bog nam je sam rekao da. Njegove riječi čovječanstvu su jasne: “Stalno razgovaram sa svima. Pitanje nije s kime Bog razgovara. Pitanje je, tko sluša?"

U ranim Razgovorima s Bogom - knjigom jedan, rečeno nam je da Bog najčešće komunicira s nama kroz osjećaje. Osjećaj je jezik duše.

"Ako želite znati što je za vas istina o nečemu", rekao je Bog, "pogledajte kako se osjećate zbog toga. Osjećaje je ponekad teško otkriti, a često još teže prepoznati. Ipak, u vašim najdubljim osjećajima skrivena je vaša najviša istina."

Bog također komunicira kroz misli i često koristi slike da bi to učinio, što misli čini učinkovitijima od pukih riječi kao alata za komunikaciju.

Pored osjećaja i misli, Bog također koristi iskustvo kao važan način komunikacije.

Kad osjećaji, misli i iskustva propadnu, Bog koristi riječi za komunikaciju. Riječi su najmanje učinkovit način komunikacije; one su najotvorenije za pogrešno tumačenje jer su to samo izgovori - zvukovi koji predstavljaju osjećaje, misli i iskustva. One su simboli, znakovi, oznake. One nisu Istina. One nisu prava stvar.

Riječi vam mogu pomoći da nešto razumijete. Iskustvo vam omogućuje da znate. Ipak postoje neke stvari koje ne možete iskusiti, pa vam je Bog dao druge alate znanja (tj. osjećaje i misli).

"Ironično, toliko ste važnosti pridali Riječi Božjoj, a tako malo iskustvu", rekao je Bog. "Zapravo, toliko malo cijenite iskustvo da kada se ono što doživljavate od Boga razlikuje od onoga što ste čuli o Bogu, automatski odbacujete iskustvo i posjedujete riječi, kada bi trebalo biti obrnuto."

Vaše iskustvo i vaši osjećaji prema nečemu predstavljaju ono što činjenično i intuitivno znate o toj stvari. Riječi mogu nastojati simbolizirati samo ono što znate i često mogu zbuniti to što znate.

Mnoge su riječi izgovorili drugi u Božje ime, a mnoga razmišljanja i osjećaji sponzorirani su uzrocima koji nisu izravno Božje stvaranje, a iz njih proizlaze mnoga iskustva. Dakle, izazov je razlučivanje - poteškoća je znati razliku između Božjih poruka i podataka iz drugih izvora.

Ovdje je, po Božjim riječima, osnovno pravilo: Božja poruka je uvijek vaša Najviša misao (ona misao koja sadrži radost), vaša Najčišća riječ (riječi koje sadrže istinu), vaš Najveći osjećaj (onaj osjećaj koji nazivate ljubavlju). Sve manje od toga je iz drugog izvora.

Sljedeće je pitanje hoće li se uvažiti Božje poruke. Većina nije uvažena. Neke zato što su predobre da bi bile istinite; druge jer se čine preteškima za slijediti; mnoge jer su jednostavno neshvaćene; a najviše zato što nisu primljene. Najmoćniji Božji glasnik je iskustvo, pa čak i ako ovo ignorirate.

Vaš svijet ne bi bio u sadašnjem stanju da ste jednostavno slušali svoje iskustvo. Rezultat vašeg ne slušanja je da ga stalno iznova proživljavate, iznova i iznova. Jer Božja svrha neće biti osujećena, niti će Bog biti zanemaren. Dobit ćete poruku, prije ili kasnije. Bog vas, međutim, neće prisiljavati ili prinuđivati, jer On vam je dao slobodnu volju - moć da radite kako vi odaberete - i On vam to nikada neće oduzeti.

Pročitajte i:

Neale Donald Walsch: Imaš li pravu vjeru u život?

Neale Donald Walsch: Sve proizlazi iz dvije emocije

Neale Donald Walsch: 12 životno važnih poruka

Izvor: theglobalconversation.com

Najnovije