Tijelo zna kako se samo izliječiti

Ako želite stvoriti bolje zdravlje, definitivno postoje neke stvari koje ne smijete raditi, napisala je Louise Hay. Jedna od njih je da se ne smijete ljutiti na svoje tijelo iz bilo kojeg razloga.

“Ljutnja je još jedna potvrda koja poručuje vašem tijelu da ga mrzite ili da ne volite neke njegove dijelove. Vaše stanice su vrlo svjesne svake vaše misli. Smatrajte svoje tijelo slugom koji radi naporno kako bi vas održao u savršenom zdravlju bez obzira kako se prema njemu ophodite“, pojasnila je autorica.

Druga važna stvar koju je isticala u svojim tekstvima na temu ozdravljenja je da nikada nećete stvoriti dobro zdravlje razgovarajući ili razmišljajući o svojoj bolesti.

„Dobro zdravlje proizlazi iz ljubavi i uvažavanja. Želite u svoje tijelo unijeti što više ljubavi možete. Razgovarajte s njim i 'milujte' ga s ljubavlju. Ako postoji dio vašeg tijela koji je bolestan ili neraspoložen, tada ga želite tretirati kao bolesno dijete. Recite mu koliko ga volite i da činite sve što možete kako biste brzo ozdravili.”

Uzroci bolesti i afirmacije za ozdravljenje prema Louise Hay

Donosimo nekoliko afirmacija za ozdravljenje iz knjige Misli za srce i dušu, Louise L. Hay (izdavač Mozaik knjiga):

Volim svoje tijelo.

Moje tijelo voli biti zdravo.

Zahvalna sam na svom veličanstvenom tijelu.

Osluškujem poruke svog tijela.

Volim svaku stanicu svog tijela.

Znam kako brinuti o sebi.

Zdravija sam nego što sam ikada prije bila.

S ljubavlju za sebe stvaram savršeno zdravlje.

Svom tijelu dajem što mu je potrebno na svakoj razini kako bih mu omogućila optimalno zdravlje.