Žica u prsima
Poznato je da se neka "zaostala", plemenska društva i danas služe telepatijom u svakodnevnom životu. Urođenici u pustinji Kalahari međusobno komuniciraju (bez tehnologije) na velikim udaljenostima, a južnoafrički istraživač Laurens van der Post je boraveći među njima zabilježio brojne primjere njihovih telepatskih sposobnosti.

Putujući sa svojim domaćinima u lov desetke kilometara daleko od sela, jednom je prilikom prisustvovao uspješnom ulovu antilope i pitao jednog Bušmana kako će njegovi suseljani reagirati kad se lovci vrate i pokažu plijen. "Oni već znaju. Mi Bušmani imamo žicu ovdje", odgovorio je tapšući se po prsima, uspoređujući svoju metodu komunikacije s ljudskim telegrafom koji prenosi žica.

I zaista, kad se ekspedicija na povratku približila selu, zapisao je Van der Post, čula se Pjesma o antilopi koju su seljani već počeli pjevati u čast lovcima, a pripreme za dobrodošlicu bile su u punom jeku. Oni su doista "već znali". Osim Van der Posta, i drugi su istraživači Afrike izvijestili da domaći ljudi često znaju kad se njihovi bližnji vraćaju kući. 

Vratimo li se u svoju svakodnevicu, to znaju i naši ljubimci, a i bližnji nam često "čitaju misli".

Vježbe za jačanje telepatskih sposobnosti
Telepatske sposobnosti pomažu nam da razvijemo intuiciju i sposobnost da se mentalno povežemo s ljudima u blizini. A to su sposobnosti koje nam puno pomažu u današnjem svijetu jer nas čine sigurnijima u sebe, a ne ovisnicima o sredstvima komunikacije.

Uz opuštanje u tišini i meditaciji, važno je trenirati izvanosjetilno opažanje, u sklopu kojega djeluje i telepatija. Evo nekoliko prijedloga za razbuđivanje uspavane telepatije i srodnih sposobnosti.

  • Kad se probudite, pokušajte predvidjeti s kime ćete se taj dan sresti. Ne oslanjajte se na logiku. Pročistite um i dopustite imenima i licima da vam u svijest dolaze spontano. Zapišite svoja predviđanja i navečer ih usporedite sa stvarnim događajima.
  • Kad god vam zazvoni telefon ili vam stigne SMS ili mail, zatvorite oči i zamislite osobu koja vam se obraća. Potom se javite na telefon ili otvorite dolaznu mapu pošte i provjerite jeste li pogodili. Što više budete vježbali, preciznost će biti veća.
  • Dok stojite u radu u banci ili pošti, pogađajte koji će vas službenik poslužiti. Gledajte u svoju "metu", što će vam pomoći da razvijete intuiciju i sposobnost da se mentalno povežete s ljudima.