TJEDAN SVJESNOSTI O MENTALNOM ZDRAVLJU OBILJEŽAVAMO MINDFULNESS IZAZOVOM: Pridružite nam se svakog dana, donosimo vježbe

Ovaj tjedan imate priliku osjetiti što to mindfulness. Pridružite se Dubravki Fazlić, savjetodavnoj terapeutici i učiteljici mindfulnessa, koja će vas svakodnevno voditi kroz zabavne i djelotvorne vježbe

Pexels

Mindfulness je koristan na mnogo načina: 

Smanjuje stres: Mindfulness tehnike usmjerene su na usredotočenost na sadašnji trenutak i svjesno prihvaćanje situacije bez prosuđivanja. Time se smanjuje stres koji se javlja kada previše brinemo o prošlosti ili budućnosti.

Pomaže u upravljanju emocijama: Kroz mindfulness, možemo naučiti kako se nositi sa svojim emocijama i kako ih kontrolirati. Pomaže u izgradnji emocionalne inteligencije i smanjenju reaktivnosti na stresne situacije.

Povećava pažnju: Kada prakticiramo mindfulness, učimo kako se fokusirati na sadašnji trenutak, bez ometanja misli o drugim stvarima. To može poboljšati sposobnost fokusiranja na zadatke i povećati produktivnost.

Poboljšava kvalitetu života: Mindfulness izazov može biti zabavan i ispunjavajući način da provedete vrijeme, istovremeno poboljšavajući kvalitetu vašeg života. Možete otkriti nove načine uživanja u svakodnevici i povećati sposobnost da se usredotočite na ono što je važno.

Doprinosi boljem zdravlju: Neki studije su pokazale da mindfulness može pomoći u smanjenju simptoma depresije, anksioznosti i bolova, te poboljšati kvalitetu sna. Također se povezuje s nižim krvnim tlakom i jačanjem imunološkog sustava.

Najprije pogledajte kratak video u kojem vas Dubravka Fazlić upoznaje s mindfulness izazovom: 

Evo i vašeg prvog mindfulness zadatka: 

* Cilj ovog izazova je saznati nešto o mindfulnessu i iskusiti njegovo prakticiranje; ne radi se o savjetovanju ili terapiji. Mindfulness je podrška mentalnom zdravlju. On i meditacija često poboljšavaju naše zdravlje i opću dobrobit, ali nije alternativa medicinskim tretmanima i njezi. Osobe koje imaju problem s mentalnim zdravljem, kao što je intenzivna tjeskoba, trebaju potražiti pomoć terapeuta ili liječničku pomoć.