Prikrivanje problema

Obožavam promatrati kako se za zalaska sunca nebo mijenja. Priroda se mijenja s mnogo većom lakoćom od ljudi.

Znam to jer se od osobe koja se emocionalno prejeda pokušavam pretvoriti u osobu koja se suočava sa svojim osjećajima, rješava ih i ne pokušava iz potisnuti posezanjem za sadržajem hladnjaka.

Mnogo je jednostavnije staviti masku na lice i pretvarati se da smo netko drugi.

Pravo suočavanje sa sobom - iskopavanje duboko ukorijenjenih problema - jednako je kao da običnom lopatom pokušavate iskopati tunel kroz planinu. Stalno nalijećete na kamen.

Ipak, shvatila sam da se kamenje neprimjetno pretvara u brdo, a zatim u planinu. Naš je zadatak svakodnevno "čišćenje" nakupljenih emocija. Kako na poslu, tako i obiteljskim, prijateljskim i ljubavnim odnosima, kao i u nama samima. Moramo se brinuti za svoju dobrobit i zdravlje.

Stvarni ideal

Ignoriranje problema je, naravno, jednostavnije, ali ako napravimo makar mali korak u suočavanju s tim problemima, taj će se korak naposljetku pretvoriti u ogroman skok na putu prema samootkrivenju.

Dosegnuti svoj potencijal kao ljudskog bića i više je od ideala. To je krajnji cilj. Ono za što smo sposobni nema nikakve veze s društvenim uvjerenjima ili popisom poželjnih i nepoželjnih osobina. Govorim o stvarnom idealu - čiju ste dušu dotakli? Koga ste voljeli i tko je volio vas?

To je ono što je važno. Za mene je jedini cilj kojem treba težiti promjena svijesti kako bismo razumjeli da nismo ni bolji ni gori od bilo kojeg bića. Već da jednostavno jesmo.

Izvor: Oprah.com