Prirodni umjetnici
Empatične osobe prirodno privlači umjetnost. Vrlo su kreativne i umjetnost im omogućuje da u potpunosti izraze svoju osobnost te katarzično iskustvo, a to je upravo ono što im je potrebno da postignu sklad iskustava koje imaju s ljudima. Svijet ih iscrpljuje, a umjetnost ih smiruje.

Sjajni slušatelji
Empatični mogu slušati druge ljude satima i osjećaju da je njihova svrha rješavati njihove probleme i dileme. Također sakupljaju sve informacije u sebi, sa svrhom da pomažu ljudima oko sebe.

Ne vole vijesti
Društvene mreže i vijesti mogu imati snažan učinak na empatične osobe. Događaji u svijetu mogu ih uznemiravati jer osjećaju jedinstvo s čitavim svijetom. Oni razmišljaju o sebi kao dijelu svemira i smatraju svojom ulogom rješavati probleme svijeta. Također vjeruju da mogu promijeniti ono što se događa oko njih, pomažući jednoj po jednoj osobi u svojoj okolini.

Vole prirodu
Provođenje vremena u prirodi empatične smiruje i opušta. Priroda je za njih utočište i mjesto iscjeljenja. Jednostavna šetnja prirodom može imati toliko snažan pozitivan učinak na empatičnu osobu da drugi to ne mogu ni pojmiti.

Vole životinje
Empatični osjećaju i prirodnu povezanost sa životinjama. Vole maziti pse i mačke i brinuti se o njima te s lakoćom komuniciraju s njima.

Vole biti sami
Vole razgovarati s drugima i pomagati riješiti njihove probleme, ali vole i biti sami. I to toliko da se osjećaju dobro čak i ako su potpuno sami. Samoća je njihovo vrijeme za obnavljanje energije i vraćanje snage za rješavanje problema svijeta.

Čuvaju tajne
Oni su vaša luka sigurnosti. Imate li problem ili tajnu koju ne želite dijeliti s drugima, možete povjeriti empatičnoj osobi. Oni će slušati i zadržati je za sebe. Ne sudjeluju u ogovaranjima i ne razgovaraju o drugim ljudima pa im slobodno recite što vam je na srcu.

Suosjećajni su i ne osuđuju
Slušaju probleme drugih ljudi bez osuđivanja. Neće vam suditi zbog vaših djela ili ponašanja, već će biti ljubazni i suosjećajni. Saslušat će vas i iskreno pokušati riješiti vaš problem.

Izvor: www.consciousreminder.com